От следващата година депутатите в ЕП няма да пият вода

...
От следващата година депутатите в ЕП няма да пият вода
Коментари Харесай

Евродепутатите се отказват от пластмасовите бутилки

От идната година депутатите в Екологичен потенциал няма да пият вода от пластмасови бутилки по време на съвещания и в коридорите на Европарламента. Политиците ще дават персонален образец на европейското население, като пият от картонени чаши. Решението е част от огромната европейска тактика за фрапантно понижаване на еднократните пластмасови принадлежности за хранене и пластмасовите бутилки за запазване на околната среда.

Статистиките сочат, че през предходната година членовете на ЕП са изпили 1 млн. бутилки с вода. 600 хиляди от тях са били препоръчани по време на публични събития, а 400 хиляди – при съвещания на политическите групи. Занапред евродепутатите ще употребяват чешмите в Народното събрание, направени за тази цел. В момента те са 127 на брой, само че през лятото на 2019 година, когато директивата ще влезе в действие, те ще се усилят до 300.

Служителите на Народното събрание, натоварени с административните и финансови въпроси, взеха решение да не оферират повече вода в пластмасови бутилки на съвещания, които не престават по-малко от час и половина. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР