От Синдикат Пътно дело към КНСБ организират протест на работещите

...
От Синдикат Пътно дело към КНСБ организират протест на работещите
Коментари Харесай

Протест спира движението на АМ Хемус при Витиня

От Синдикат " Пътно дело " към КНСБ провеждат митинг на работещите в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и нейните подразделения в страната. Демонстрацията се провежда за гледище за нарастване на заплатите с 30%, възнаграждение на изключителния труд и възстановяване на изискванията на труд.

Протестът ще се организира от 14:00 ч. на тунел " Витиня " (километър 32+260), като придвижването по автомагистралата ще бъде затворено в двете посоки в посочения час, прецизират от синдиката. В демонстрацията се чака да се включат 200 служащи и чиновници от цялата страна. Точното място на провеждането на митинга е лявата тръба на тунел " Витиня " в посока София на обособената площадка преди тунела, показват от КНСБ.

През септември представители на синдикални организации в региона на пътното строителство разискаха с министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков настояването за нарастване на възнагражденията за работещите в АПИ. Тогава ръководителят на Синдикат “Пътно дело ” към КНСБ Малина Кованджиева уточни, че пътни инженери и специалисти работят за заплати от 1100 - 1200 лева, които са извънредно незадоволителни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР