От седмици Западът е загрижен заради засиленото руско военно присъствие

...
От седмици Западът е загрижен заради засиленото руско военно присъствие
Коментари Харесай

Горещата точка Украйна: Историята на един нестихващ конфликт

От седмици Западът е угрижен поради засиленото съветско военно наличие край границата с Украйна. Темата влезе в диалозите на четири очи сред президентите на Русия и Съединени американски щати, на 7 декември. Само преди дни Джо Байдън, отговаряйки на въпроси на кореспонденти в Белия дом, съобщи че чака спомагателни персонални контакти с Владимир Путин в обозримо бъдеще.

" Украйна е болна тематика за Русия, макар че руснаците отхвърлят значимостта на Украйна. Държавата е от голямо стратегическо значение - Черно море, близостта ѝ до Европа, тя съставлява в действителност границата с европейските страни. Така че това е извънредно значим регион за Русия ", разяснява проф. Олга Каменчук от Северозападния университет в Чикаго.

" В момента Русия е много изолирана и няма изключително положителни вероятности за в бъдеще. Западът няма интерес да опрости дейностите на Путин в Украйна, а господин Путин желае да се върне на международната политическа сцена и да бъде видян ", добавя проф. Каменчук.

За изводите след миналата среща сред президентите на двете велики сили, какво цели с държанието си съветският президент Владимир Путин, както и по какъв начин ще реагира украинската войска на протичащото се сега на границата на страната с Русия - тези и други въпроси зададе журналистът Симеон Гаспаров, който беседва с специалиста по интернационална сигурност и политическа логика на психиката проф. Олга Каменчук.

Целия диалог вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР