От Сдружението на потомците на бежанци и преселници от територията

...
От Сдружението на потомците на бежанци и преселници от територията
Коментари Харесай

Сдружение на потомците на бежанци от РСМ с обръщение до Конгреса на САЩ

От Сдружението на потомците на бежанци и преселници от територията на Република Северна Македония изпратиха обръщение до Конгреса на Съединени американски щати.

Реакцията им е против грешки за предишното на географския район Македония във импортиран в Конгреса на Съединени американски щати план на резолюция, предлагаща септември 2023 година да бъде разгласен за „ месец на македонско-американското завещание “ и честване на езика, историята и културата на македонските американци и техния необикновен принос към Съединените щати.

Подобна самодейност се подхваща за трети път, припомнят от Сдружението и напомнят, че през 2021 година и 2022 година бяха импортирани планове на резолюция, които бяха отхвърлени надлежно от Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати поради съдържащите се в тях фалшификации и операции, свързани с предишното на географския район Македония.

Сегашният вид е доста по-кратък от предходните и е изчистен от редица погрешни изказвания. Въпреки това и в този си тип продължава да съдържа изцяло доказуеми неистини и е образец за следващата кражба от непознато социо-културно завещание, показват още от Сдружението. Според организацията с това се заплашват положителните партньорски връзки сред Съединени американски щати и България.

Целия документ може да прочетете
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР