От „Съюз за Пловдив“ внасят сигнал в Районна прокуратура за

...
От „Съюз за Пловдив“ внасят сигнал в Районна прокуратура за
Коментари Харесай

Съюз за Пловдив сезира прокуратурата за подправени протоколи на първия тур на кметските избори

От „ Съюз за Пловдив “ внасят сигнал в Районна прокуратура за подправени изборни протоколи на първи тур.

"Досега сме разкрили 22 протокола с подправени данни от общо 1500, които са получили от изборните секции нашите покровители ", сподели Евелин Парасков. Той изясни, че поправките са в протоколите, които са изпратени в ЦИК, в тези на покровителите на организацията те липсват.

"Вотът на процедура е напълно сменен ", разяснява доцент Веселина Бучкова, която е юридически съветник на „ Съюз за Пловдив “. По думите ѝ в протоколи има ремонти направени с коректор и за които по-късно не е конкретизирано, че са направени от членовете на СИК с подписите им.

Голяма част от поправените протоколи са от секции в ЖР „ Тракия “, само че има и от други региони на града. "Подправени са резултати на всички политически сили ", изясни Парасков. От организацията се надяват прокуратурата да изиска наново броене на бюлетините.

Манипулирането на екзит половете бе измислено преднамерено, с цел да се отклони вниманието от подправените протоколи, а единствената цел бе Славчо Атанасов да бъде добутан до балотаж, съгласно Парасков.

Това са част от откритите от "Съюз за Пловдив " фрапиращи разлики в секционните протоколи.

1.В протокола на секция 06016, удостоверен с подписите на ръководител, зам.-председател и секретар, действителните гласове на НФСБ - Вътрешна македонска революционна организация са 3 (с думи и цифри). В протокола, качен в ЦИК, гласовете на НФСБ – Вътрешна македонска революционна организация са 33 (с думи и цифри).

2.В секция 02015 резултатът за НФСБ - Вътрешна македонска революционна организация е 4 гласа, а в протокола, разгласен в ЦИК, е 44.

3.В секция 02066 за "Кауза Пловдив " са вписани в протокола 0 гласове, а в ЦИК - 20.

4.В секция 06058 съгласно протокола "Кауза Пловдив " има 5 гласа, а в ЦИК те са към този момент 17.

5.В секция 06011 в протокола, удостоверен с подписите на ръководител, зам.-председател и секретар, действителните гласове на "Съюз за Пловдив " са 170. В протокола, качен в ЦИК, резултатът фрапантно е понижен на 17 гласа.

6.В секция 06024 има допълнение в протокола, от което се вижда, че претендентът на НФСБ – Вътрешна македонска революционна организация Славчо Атанасов е имал 10 гласа, само че с различен почерк те стават 70.

7.В секция 06019 в протокола на СИК ясно проличава, че Славчо Атанасов е имал четири гласа и че след това са добавени още 40, т.е. те стават 44. Числата са поправени, с цел да се получат бройките в протокола, като е употребен коректор.

Припомняме, че в кметската конкуренция в Града под тепетата Дани Каназирева, издигната от "Съюз за Пловдив " остана трета. На първия тур до последно не се знаеше дали тя или Славчо Атанасов отива на балотаж против кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров. Фалшиви екзит полове поставяха на втора позиция Каназирева, само че най-после, след цялостната обработка на протоколите, се оказа, че Атанасов ще се състезава на втория тур. Разликата сред него и Каназирева беше доста дребна.

Дни откакто локалните избори завършиха, откакто стана ясно, че новият кмет на Пловдив е Димитров, министър председателят Бойко Борисов назначи Дани Каназирева за шеф на региона. Тази служба беше заемана от Здравко Димитров, преди да се кандидатира за градоначалник.

"Съюз за Пловдив " има своя група в общинския съвет и точно на нея се разчита за образуване на болшинство в локалния парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР