От сън спомени няма, казвали хората, но ако ги питаме

...
От сън спомени няма, казвали хората, но ако ги питаме
Коментари Харесай

Имала ли е Спящата красавица магнезиев дефицит?

От сън мемоари няма, казвали хората, само че в случай че ги питаме тези хора хубаво ли ще им е да не могат да спят, да се будят по три пъти на нощ, да се въртят, пуфтят и да стават заран още по-изтормозени и изтощени, знаете ли какво ще кажат? Ще кажат, че е непоносимо да не се наспива човек и че този, дето е измислил това за съня и спомените, е изцяло изкукал .

Жените обаче това си го знаем, изключително когато към този момент имаме деца и сънят се е трансформирал от дълго време в дефицитно благополучие . Да се наспиваш качествено не е някакъв каприз, нарцисизъм или далекоизточна процедура за дълъг живот.

Това е базово изискване да бъдем здрави и съответни хора, които имат сила и предпочитание да търчат през живота и да се оправят с всяка компликация, която им застане на пътя. Или айде, не всяка – няма да ни помогне да преборим мечка в гората, само че за съвсем всичко останало е жизненоважно изискване за триумф.

Какво се случва с тялото ни, когато редовно не си доспиваме или спим зле?

Като начало, да кажем за какво най-често не спим добре. Ами...защото сме уплашени! Хаха, каква изненада, а? Стресът самичък по себе си е необхватен и незабавно ни лишава почивката и комфорта на хубавия сън, само че в случай че има нещо, което може да го държи под надзор, това е магнезият. За страдание, точно стресът извлича магнезия от изтощените ни кафези и го изхвърля през урината и потта, а ние оставаме без каквато и да е дарба да се борим с нервите си, тревогата си, апетита си и умората си .

Ако сте внимавали, значи към този момент сте разбрали, че се получава обаян кръг – магнезиевият недостиг предизвиква проблеми със съня и стрес, стресът ни предизвиква магнезиев недостиг и напряко може да ни се завие свят от толкоз неналичия и безсилие!

За благополучие, от ден на ден дами са наясно, че би трябвало да суплементират с магнезий за добър неврологичен тонус и прекрасен сън. Магнезият играе основна роля в производството хормона на съня – мелатонин, и когато равнищата му в организма са ниски, т.е. – не спим, това води до какви ли не други недоволства - риск от метаболитни нарушавания, хормонален дисбаланс, психоемоционални болести.

 благополучие iStock

Системното недоспиване пък изстрелва в Космоса хормона на напрежението – кортизол, както и хормона лептин, който контролира апетита, и в следствие сме все по-стресирани и гладни , и започваме да се тъпчем неконтролируемо с вафли, кроасани и други високовъглехидратни артикули. Това пък води до бързо повишаване на мазнините и ето ни – няма и месец откак не спим добре, и към този момент сме пет кила от горната страна под формата на лой и със сенки под очите, които съвсем стигат до глезените.

Сами разбирате, че това не е някаква Спяща хубавица, а тъкмо противоположното – една Изнервена, едра хубавица , която крещи по хората в задръстването, до момента в който яде шестата си баница за деня.

И тогава на ход идва магнезият, тъй като то не си е работа да препускаш по улиците в този тип. Нужна е незабавна интервенция, която да ни приведе още веднъж в човешко положение, да ни разреши да спим и да върне хормоните по местата им. За задачата би трябвало да оставим настрани вафлите и шоколадите, и незабавно да грабнем стъклена чаша, в която да сипем вода, а в нея да разтворим таблетка Biolectra 243 , който обезпечава най-високо наличие магнезиеви йони в 1 таблетка.

Изпийте я незабавно за директно повлияване на признаците на стрес – тревога, нарушавания в съня и отмалялост. Ако прецените, че дефицитът ви е тежък, може да разтворите и втора таблетка след няколко часа. Магнезият ще има висока бионаличност през цялото денонощие , което преведено на естествен език значи по-малко или никакво будене през нощта, прекъсване на мускулните крампи и контролиране на психоемеоционалното положение.

И не че желаеме да се майтапим с благата Спяща хубавица, само че, почтено казано, в случай че не знаехме приказката, бихме се хванали на бас, че си държи в някое чекмедже най-малко пет опаковки Biolectra .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР