От руски домейн е изпратело съобщение до български медии, линковете

...
От руски домейн е изпратело съобщение до български медии, линковете
Коментари Харесай

Горанов: Около 3% от данните на НАП са засегнати при атаката

" От съветски домейн е изпратело известие до български медии, линковете в който водят до сървъри на Национална агенция за приходите. Тази информация съответствува със сървърите на Национална агенция за приходите и това удостоверява нерегламентирания достъп до сървърите на Национална агенция за приходите.
Продължава работата за откриване на хакерската офанзива и за минимизиране на вредите. По предписание на премиера се прави обзор на системата, с цел да се минимизират опити за нови хакерски офанзиви ", заяви вътрешният министър Младен Маринов.
" Изключително неприятна офанзива, информацията е част от базата данни на Национална агенция за приходите. Около 3% от данните са наранени ", добави министърът на финансите Владислав Горанов.
Припомняме, че Националната организация по приходите и ДАНС ревизират приключване на персонални данни от системата на приходната организация. Това потвърдиха пред Нова телевизия от Национална агенция за приходите. До инспекцията се стигна, откакто по-рано денем на електронната поща на избрани медии бяха изпратени файлове, за които се твърди, че са на Министерството на финансите.
Данните съдържали ЕГН-та, имена и приходи. По информация в някои електронни медии, течът е дело на анонимни хакери, които са разпратили през съветски имейл сървъри масив от 57 папки. Хакерите настояват, че положението на киберсигурността ни е пародийно. Освен това споделят, че разрушените бази данни засягат информация за над 5 милиона български, непознати жители и компании. Данните съдържат ЕГН-а, имена, а в избрани папки има и информации за приходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР