От Регионалната здравна инспекция във Враца съобщиха подробности за седемте

...
От Регионалната здравна инспекция във Враца съобщиха подробности за седемте
Коментари Харесай

РЗИ-Враца: 3-ма от новозаразените с коронавирус са настанени в Тубдиспансера, другите 4-ма нямат симптоми

От Регионалната здравна ревизия във Враца оповестиха детайлности за седемте новозаразени с ковид в региона.
Единият новооткрит случай е на мъж на 21 години от града под Околчица. Започнато е епидемиологично изследване и са подхванати противоепидемични и изолационни ограничения за лицето и за откритите негови контактни от домашна и работна среда.
Вторият нов случай, на инфектиран с ковид, е на 30-годишна, също локална жителка. Случаят е интензивно издирен в хода на стартирано на 31.07.2020г. изследване и е епидемиологично обвързван в работна среда с нагоре посоченото лице. Контактните на дамата в домашна среда се уточнават и в границите на деня ще им бъдат издадени наставления за карантина.
Мъж на 21 години от село Оселна и 37-годишен от Алтимир също са дали позитивни резултати на теста за COVID-19. И двамата живеят и работят в друга област и единствено по данните от персоналната карта са от Врачанско.
И 4-мата са безсимптомни и сложени под домашно наблюдаване и изолираност.
Врачанка на 62 години също е дала позитивна проба при тестуването за рисковата болест. Лицето преди хоспитализацията е обявено с бързо уведомление от персонален доктор като вероятен случай и пробонабрано доболнично от Регионалната здравна ревизия.
Последните два случая са на мъж на 80 години от Враца и 22-годишна жена от Мездра. Двамата, както и 62-годишната врачанка, са настанени за лекуване в Тубдиспансера в регионалния център и е стартирано епидемиологично изследване за определяне на контактни лица в домашна и работна среда.
От локалното РЗИ твърдят, че са подхванати всички изолационни ограничения по случаите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР