От ПСС и БЧК припомнят базовите правила за безопасност в

...
От ПСС и БЧК припомнят базовите правила за безопасност в
Коментари Харесай

ПСС и БЧК: Не подценявайте опасностите в планината!

От ПСС и БЧК напомнят базовите правила за сигурност в планината. Сред най-важните условия са планирането и подготовката на маршрута, избор на уместно облекло и обувки, запасяването с храна и течности, вярната екипировка и нейното потребление. „ Проверете метеорологичната прогноза преди да тръгнете в планината и бъдете подготвени да измененията или да се откажете от предварителния проект, в случай че времето стане неуместно “, означават още от ПСС.

 

Планинските спасители към БЧК са готови да оказват помощ в планината. През 2023 година в допълнение към тяхната материална наличност е била закупена съответната екипировка за над 100 хиляди лв., както и три ATV машини, две моторни шейни, високопроходим автомобил, GPS устройства, избавителна количка и нови носилки, се споделя в известието.

 

Материалната база, с която разполагат планинските спасители, е задоволителна за оказване на помощ при произшествия в планината и за избавяне на човешки животи, както и за застраховане на естественото протичане на идния ски сезон, допълват от БЧК. ПСС прави своята оперативна работа с над 500 настоящи планински спасители, разпределени в 32 избавителни отряда.

 

Не забравяйте, че без значение от помощта, която ще получите от планинските спасители, не би трябвало да подценявате изискванията в планината, като подобаващата екипировка, планинарската подготовка са и ваша отговорност, акцентират планинските спасители.

 

При потребност от помощ позвънете на тел. 112 или на Централния денонощен пост на Планинска избавителна работа при БЧК - 02 963 2000. Можете да подадете сигнал и на безплатното мобилно приложение на ПСС, допълват от БЧК. Планинските спасители поучават и чакат да си извършите и планинска застраховка.

 

Днес от ПСС не поучават да се вършат разходки в планината. Очаква се преваляванията от сняг, които към този момент започнаха, да продължат през целия ден. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР