От протеинови шейкове до електролити, много от любителите на фитнеса

...
От протеинови шейкове до електролити, много от любителите на фитнеса
Коментари Харесай

Шоколадовото мляко и спорта

От протеинови шейкове до електролити, доста от феновете на фитнеса взимат специфични спортни питиета, с цел да им оказват помощ да се възстановят след подготовка.

Но ново изследване удостовери, че има доста по-проста, по-ефективна и вкусна алтернатива: шоколадово мляко .

Всъщност, съгласно проучването на Университета Shahid Sadoughi в Изад, Иран, шоколадовото мляко освен разрешава на трениращите да се упражняват шест минути по-дълго, само че също по този начин усъвършенства сърдечната периодичност и равнищата на млечната киселина , които индикатори са отговорни за предизвикването на крампи.

 Снимка 368240

Шоколадовото мляко съдържа въглехидрати, протеини и мазнини , както и вода, и електролити , които са от решаващо значение за възобновяване след подготовка.

Изследователите в Иран проучват 12 съществуващи изследвания по тематиката, като в допълнение дават на 150 участника в изследването да пият шоколадово мляко откакто са завършили тестови извършения, като тичане или колоездене.

 Храната и напитките преди, по време и след подготовка
Храната и напитките преди, по време и след подготовка

5 съвета за възстановяване на физическата ни интензивност

При идната стъпка на участниците се мерят разнообразни маркери, като сърдечна периодичност, равнище на млечна киселина и отмалялост.

Установява се, че шоколадовото мляко е или по-голямо, или равностойно дейно като плацебо или други питиета за възобновяване , макар че откривателите означават, че е належащо да се създадат спомагателни изследвания, с цел да се извадят дефинитивни изводи.

 Снимка 354203

Шоколадовото мляко обаче не е единственият вид - някои смутита, зърнени храни с мляко или супи също обезпечат нужните хранителни субстанции.

Пиенето на доста вода, несъмнено, е от значително значение за заменяне на течностите, които губим, до момента в който се потим, само че водата няма да обезпечи на тялото ни това, от което се нуждаят мускулите, с цел да се възстановят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР