От профила във Фейсбук на Весислава Танчева, експерт по политически

...
От профила във Фейсбук на Весислава Танчева, експерт по политически
Коментари Харесай

Весислава Танчева: За първи път започва процедура, която може да стигне до реално разследване на делата „Пеевски“

От профила във Facebook на Весислава Танчева , специалист по политически връзки

Специализираната прокуратура стартира инспекция против Делян Пеевски.

Да, да, знам, че звучи като анекдот, само че не - напълно в действителност е!

Става дума за инспекция по материали, изпратени в СпП от ГДБОП, които пък реагираха на сигнал на БОЕЦ от 10.01.2022 година.

В сигнала повтаряме наличието на предходни 7 сигнала, пращани до Прокуратурата и КПКОНПИ в последните 5 години: от неразбираемия генезис на парите, с които Пеевски от безпаричен притежател на Опел се трансформира в медиен могул, до средствата, с които са купени парцелите, продадени при започване на тази година на някакъв ММА треньор.

Досега всички тези сигнали бяха подценявани с клишето „ няма данни за осъществени закононарушения “- изказване, което държавното управление на Съединени американски щати явно не споделя, поради наложените на Пеевски наказания по закона „ Магнитски “.

Сега, за първи път откак и БОЕЦ, и СпП съществуваме, стартира процедура, която може да стигне до действително следствие на делата „ Пеевски “.

Ето какво би трябвало да се случи, даже и Гешев и Маджарова да не желаят:

1. СпП публично да разгласи, че стартира проверка;

2. СпП да изиска от Парламента да смъкна имунитета на Пеевски;

3. Парламентът да го направи;

4. СпП да стартира досъдебно произвеждане против Пеевски и да разпореди нужните процесуални дейности на МВР-ГДБОП, ДАНС, Национална агенция за приходите и който още реши, че трябва;

5. Съответните институции да проведат съзнателно следствие по сигнала на БОЕЦ, което включва разпити на Пеевски и всички лица, изброени в сигнала;

6. Повдигане на обвиняване и налагане на мярка за неотклонение.

Впрочем, горните 6 точки биха били доказателство за безучастие на Гешев в качеството му на началник на Специализираната прокуратура и основен прокурор. Това до какво води - ще забележим.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР