От профила във Фейсбук на Делян Добрев, депутат от ГЕРБ

...
От профила във Фейсбук на Делян Добрев, депутат от ГЕРБ
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ако бяхме спазили ангажиментите на ПП в ПВУ, щяхме още тази година да внасяме ток

От профила във Facebook на Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ

Според уговорките на " смяната " в ПВУ, България би трябвало да понижи производството на ток от въглища до 10.4 ТВч. Цените на тока паднаха фрапантно тази година и се появиха гласове по какъв начин тази цел ще я осъществим без проблем. Аз обичам да подлагам на подозрение всичко казано и по тази причина си направих труда да ревизира. Истината е следната:

За интервала 1.10.2022 до 30.09.2023 сме произвели 15,5 ТВч от въглища. Това е 50% повече от заложената цел. При ниски цени на тока и едвам " мъждукащи " централи през цялата 2023.

Нещо повече, изнесли сме 5,35 ТВч електрическа енергия.

Тоест, в случай че бяхме спазили уговорката за произвеждане на ток от въглища в границите на 10.4 ТВч, щяхме да сме покрай чист вносител на електрическа енергия още в този момент - през 2023 година. Без електрически автомобили, без растеж на стопанската система, без упования растеж в потреблението на сила...

Откъде? На каква цена? Недостигът на електрическа енергия в целия район няма ли да вдигне цените на тока?

Прави са миньорите да стачкуват. Според мен даже закъсняха с година и половина. Но не би трябвало да го вършат като затварят пътищата и пречат на останалите.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР