От Продължаваме промяната (ПП) започват преговори за съставяне на ново

...
От Продължаваме промяната (ПП) започват преговори за съставяне на ново
Коментари Харесай

Продължаваме промяната започва преговори за правителство с ДБ и БСП

От " Продължаваме промяната " (ПП) стартират договаряния за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент с " Демократична България " и Българска социалистическа партия. С Има Такъв Народ, които бяха главният мотор за свалянето на кабинета " Петков ", диалози няма да се водят. Ще бъдат поканени отделилите се от партията на Слави Трифонов шестима депутати.

Дори всички да се договорят за поддръжка, няма да се съберат гласове за болшинство. Това ясно пролича при гласуването на вота на съмнение, с който бе свалено държавното управление. Дни по-рано министър председателят Кирил Петков твърдеше, че разчита и на други депутати да гласоподават " срещу ", само че това не се случи.

Преговорите ще се водят на база ясна стратегия и задължения, настояват от Политическа партия. В тях ще вземат участие Петков, финансовият министър Асен Василев, някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев и шефът на парламентарната група Андрей Гюров.

Междувременно от Демократична България обявиха, че би трябвало да се направи опит за сформиране на нов кабинет с мандата на Политическа партия. Христо Иванов разяснява, че нови избори няма дадат магическа пръчка за решение на проблемите. Българска социалистическа партия евентуално също ще поддържа опита. Има Такъв Народ настояват, че ще създадат всичко по силите си за ново държавно управление, само че не непременно и декларират, че не желаят за министър председател нито Петков, нито Василев.

За нови избори към този момент се оповестиха ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР