От Продължаваме промяната изразиха позиция, че Бюджет 2023 е постна

...
От Продължаваме промяната изразиха позиция, че Бюджет 2023 е постна
Коментари Харесай

Искрен Митев: Бюджет 2023 е постна пица за пенсионерите и пир за строителите

От " Продължаваме промяната " показаха позиция, че Бюджет 2023 е постна пица за пенсионери и тлъста за строителните компании. Те недоумяват и за какво в проектобюджета на служебния кабинет са заложени 10 милиарда лева спомагателни разноски.

" Бюджет 2023 в действителност е постна пица за пенсионерите и гуляй за строителните компании. В бюджета за тази година ние дадохме 8,5 милиарда лева за финансови разноски, които би трябвало да бъдат вложени в инфраструктурата. За идната година, като се изключи че тези 8,5 милиарда няма да бъдат изразходвани, внезапно служебното държавно управление прави поръчка, че ще добави 3 милиарда към тях. Това значи, че ще има извънредно огромно вложение в посока инфраструктура, което не считаме, че е осъществимо ", съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Искрен Митев в студиото на " България заран ".

Според него огромният въпрос е за какво растежът на българската стопанска система е толкоз занижен.

" По прогноза на Министерството на финансите растежът ще бъде 1,6%, което значи, че третото и четвъртото тримесечие на годината би трябвало да бъде един или под 1%. Има огромен приръст на услугите, тъй че парите, които страната дава на хората, те ги употребяват вътре в стопанската система, което оказва помощ тя да пораства ", разяснява Митев.

По думите му на нас ни се внушава, че харчим повече в сравнение с имаме, само че в действителност не е по този начин.

" Няколко пъти се е приемал бюджетът в конюнктура на липса на болшинство. Вярвам, че партиите разполагат с специалисти, които ще държат нещата в норма. Разбира се, че всеки ще се опита да адресира своите гласоподаватели с избрани заплащания, само че имам вяра, че ще има разсъдък ", уточни гостът на Bulgaria ON AIR.

Митев счита, че три дни са избирали ръководител на Народно събрание, тъй като от ГЕРБ са показали изключителна недиалогичност.

" Те демонстрираха, че няма да поддържат никого с изключение на своя претендент. От " Продължаваме промяната " няма по какъв начин да подкрепим ГЕРБ. Българското общество ще завоюва, даже да има държавно управление на малцинството. " Продължаваме промяната " ще направи всичко допустимо да има държавно управление, в случай че мандатът пристигна при нас. Нашите сътрудници са " Демократична България " и Българска социалистическа партия ", приключи Митев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР