От Пресцентъра й посочиха като основание за привилегированото паркиране на

...
От Пресцентъра й посочиха като основание за привилегированото паркиране на
Коментари Харесай

52 привилегировани не плащат за синя зона във Варна


От Пресцентъра й показаха като съображение за " привилегированото паркиране " на съветниците текст от Наредбата за организация на придвижването на територията на община Варна. В него е записано, че " режимът на привилегировано паркиране на ППС за служебни потребности се ползва само във връзка с пътни транспортни средства, обслужващи лица на изборна служба в Общински съвет - Варна и община Варна за времето на техния мандат ".

Това на процедура значи, че за разлика от жителите, всички " правоимащи " - кметът на Варна, ръководителят на Общинския съвет и всички общински съветници употребяват привилегията да не заплащат за престоя на колите им в синята зона на града.

 

Текстът на наредбата категорично регламентира, че привилегията се дава единствено за случаите, в които транспортното средство се употребява за служебни цели, само че тя не планува метода, по който това може и би трябвало да бъде регламентирано. Уточнението, направено от общинския пресцентър гласи единствено, че дружно с регистрационния номер на автомобила, употребен от правоимащия, в системата за привилегировано паркиране се вкарва и писмото, с което е декларирано това.

Така, всеки заемащ изборна служба в локалната администрация, би могъл да паркира автомобила си в синята зона на Варна за безкрайно време без да заплаща такса и без да е задължен да потвърждава, че това се постанова за осъществяване на служебните му отговорности.

Пак съгласно текста на писмото, изпратено от общинския Пресцентър в отговор на въпросите, заложени от " Дневник ", права за въвеждане на регистрационни номера на коли в системата за привилегировано паркиране има единствено шефът на Общинското дружество " Общински паркинги и синя зона ". Той обаче е чиновник на локалната администрация.

Странно усещане в Наредбата за организация на придвижването на територията на община Варна прави и текст, регламентиращ обслужването на дипломатически представителства в града. Той явно е преписан буквално от аналогичната разпоредба, гласувана от столичния Общински съвет.

Единствените " дипломатически представителства " във Варна (доколкото те въобще са такива) са почетните консулства на няколко европейски страни. Странно за какво обаче наредбата, призната от варненските общински съветници, съдържа правилник за прилагане на синята зона " пред постройките на посолства, резиденции, културни институти и комерсиалните отдели към дипломатическите представителства ".

Синята зона във Варна влезе в деяние от 11юли т.г. Тя обгръща пространството сред бул. " Христо Ботев ", бул. " Мария Луиза ", бул. " Осми крайморски полк ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Приморски " и ул. " Девня ". Работното време на зоната е от 9 ч. до 19 ч., а таксата за престой на час ( само че не повече от три следващи часа) е 1 лев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР