От пресцентъра на МВР разпространиха снимки на парите, които са

...
От пресцентъра на МВР разпространиха снимки на парите, които са
Коментари Харесай

Претършуваха колата на подкупния шеф на район Подуяне

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха фотоси на парите, които са били открити в автомобила на шефа на дирекция от Столична Община, регион „ Подуяне “. Става въпрос за Лилия Геринска . Полицейските дейности са подхванати през вчерашния ден от чиновници на ГДБОП по формирано досъдебно произвеждане против нея за взимане на рушвет в общ размер от 15 000 лв..

Подробности по случая оповестиха през днешния ден ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов.

Ръководният чиновник е началник-отдел от Столична Община, открита е за приемане на рушвет „ с цел да наруши свои служебни отговорности ". Поръчката се развива в период от няколко месеца. Размерът на паричната сума, получена през вчерашния ден, е 10 000 лв., като обвинената е получила 5000 лв. за същата социална поръчка. Сумата е предадена от представител на сдружение, спечелило публичната поръчка. Срещу арестуваната ще бъде повдигнато обвиняване. Наказанието, което е планувано в Наказателен кодекс, е до 8 години "лишаване от независимост " и санкция от 10 000 лв. “, добави Русинова и посочи, че по делото са налице доказателства и за други публични поръчки, за които длъжностното лице е получавало парични суми, само че поради късия интервал от време, анализът и повдигането на тези обвинявания предстоят идните дни.



В процеса на работа по случая са открити контакти на служителката с представители на сдруженията, които са печелили публичните поръчки, като връзката посред им е била много дейна. Служителката ще бъде арестувана за период от 72 часа, следва внасяне на делото в съда, сподели ръководителят на СГП Зорница Русинова.



"Сигналът за корупционни дейности бе получен в ГДБОП през октомври предходната година. Образувано бе досъдебно произвеждане против управителен чиновник – шеф отдел на Столичната Община ", разясни гл. комисар Ивайло Спиридонов. По думите му служителката е арестувана с пари от получен рушвет.



"До този миг беше работено оперативно и когато имахме събрани доказателства, ни беше предоставена инспекция. С осъществената интервенция развалихме взаимно преференциална за двете страни договорка, като участниците не са били наясно, че договорката се следи. Въпросната служителка работи в Община „ Подуяне “, а договорката се реализира в кв. "Овча купел ". По случая беше употребен целият набор от опциите на СРС-та ", посочи шефът на ГДБОП.



Той добави, че занапред следва работа по обстоятелствата, открити посредством тях, само че са налице нужните данни и доказателства за формиране на досъдебното произвеждане.

"Заради бързия процес на случая през вчерашния ден организирахме бърза акция за задържане на двамата – служителката и предалия подкупа, който в следствие свидетелства ", съобщи Ивайло Спиридонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР