От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха по-рано днес, че във вторник,

...
От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха по-рано днес, че във вторник,
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ мълчат след предпоследния кръг преговори, продължават до срещата при Радев

От пресцентъра на ГЕРБ оповестиха по-рано през днешния ден, че във вторник, 19 март, договарянията с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12:00 ч. Тогава претендентът за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев с окончателното решение, осведомиха от пресцентъра на партията.

След като през днешния ден получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, Мария Габриел (ГЕРБ-СДС) уточни, че с ПП-ДБ нямат разлики за промените и изясни, че те са свързани със правосъдната система, битката с корупцията и регулаторите. Тя добави, че целите, промените, и Министерският съвет вървят ръка за ръка.

Министър-председателят в оставка Николай Денков също разяснява тематиката след връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Мария Габриел и разясни, че към този момент имат единодушие, че това съглашение ще бъде подписано. Той сподели, че в случай че би трябвало ще доуточнят още текстовете и ще могат да погледнат и състава на държавното управление.

От пресцентровете на партиите уведомиха, че отговорът на въпроса ще има ли държавно управление ще стане явен на следващия ден в 12 часа, когато номинираната за министър-председател Мария Габриел се яви пред президента Румен Радев с досието с първия мандат.

Преговорите този следобяд продължиха близо четири часа, като управленията на партиите и преговорните екипи са в съвсем цялостния си състав.  

Представителите на ГЕРБ-СДС са пристигнали в постройката на Народното събрание незабавно след излизането им от президентството, а в 15 часа към тях са се включили и сътрудниците им от ПП-ДБ  Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов.

" Продължаваме с договарянията ", сбито съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Разчитаме на разсъдък и отговорност ", сподели и водачът на " Да, България " Христо Иванов.

По информация на bTV разногласието е обвързван с кадровите промени в Министерски съвет. Малко по-рано денем на ГЕРБ с съответни имена  от него, който министър председателят в оставка Николай Денков назова " недопустим ".

 

" Заявяваме изрично, че на следващия ден договарянията с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12 часа ", съобщи през днешния ден Габриел. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР