От пресслужбата на беларуския президент съобщиха, че Александър Лукашенко отново

...
От пресслужбата на беларуския президент съобщиха, че Александър Лукашенко отново
Коментари Харесай

Путин благодари на Лукашенко за преговорите с Пригожин

От пресслужбата на беларуския президент оповестиха, че Александър Лукашенко още веднъж се е обадил на Владимир Путин. Президентът на Русия му е благодарил за диалозите с ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. Пресслужбата на Кремъл към момента не оповестява за диалога, написа " Коммерсанть “.

" Президентът на Беларус в детайли осведоми президента на Русия за резултатите от договарянията с управлението на ЧВК " Вагнер “. Президентът на Русия поддържа и благодари на белоруския си сътрудник за свършената работа “, се споделя в изказване на пресслужбата.

Това е вторият диалог на президентите за този ден. Владимир Путин се обади на Александър Лукашенко сутринта и приказва за обстановката с протеста на ЧВК Вагнер.

Вечерта беларуската страна заяви, че Александър Лукашенко е провел диалози с ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин по искане на Владимир Путин. В резултат на това беше реализирано съглашение за недопустимостта на " разгръщането на кърваво кръвопролитие на територията на Русия “ и бяха контрактувани гаранции за ЧВК. Същността на сделките не беше разкрита. След това Евгений Пригожин разгласи, че колоните на неговите бойци се обръщат и потеглят към полеви лагери.

Бунтът на ЧВК " Вагнер " стартира нощес, 23 юни. Евгений Пригожин упрекна Министерството на защитата, че е блъснало позициите на компанията му и разгласи, че 25 000 души са на " марш на справедливостта " против Москва. На 24 юни бойците блокираха военни уреди в Ростов на Дон.

ФСБ образува дело за подбудителство към въоръжен протест (до 20 години затвор). Руският президент Владимир Путин назова дейностите на ЧВК протест и изменничество. В Москва, както и във Воронежска и Московска област, беше въведен режим на антитерористична интервенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР