От Правосъдие за всеки“ организират протест от 18:30 часа утре

...
От Правосъдие за всеки“ организират протест от 18:30 часа утре
Коментари Харесай

Протестът „Съдебната власт е цялата власт. Кой спря реформата?“ ще се проведе утре

От „ Правосъдие за всеки “ провеждат митинг от 18:30 часа на следващия ден пред Съдебната палата в София. Той е под надпис „ Съдебната власт е цялата власт. Кой спря промяната? “ , а посланието, който желае да насочи е:

  • „ Прокуратурата се реалокира в Министерството на правораздаването и ще „ реформира “ себе си.
  • Днес Министерството на правораздаването удължи периода за публично разискване на новия Закон за правосъдната власт, с цел да направи невероятно приемането му от това Народно заседание и да го пренапише за идващото.
  • Сарафов освен остава основен прокурор, само че към този момент има повече власт от Гешев и ще потули всички инспекции и следствия против висши магистрати и политици посредством подопечните си прокурори.
  • Остава този абсурден състав на Висш съдебен съвет, който е обслужвал покорно всички поръчки и порочни схеми в правосъдната власт. Мандатът му изтече преди година и половина.
  • Остава комфортният бездействащ състав на Инспектората към Висш съдебен съвет, който изкара още един мандат без избор от Народно събрание.
  • Дясната ръка на Цацаров Антон Славчев остава началник на Антикорупционната комисия и към този момент организира бутафорни акции под режисурата на тотално превзетата ДАНС, с цел да прикрие същинските схеми на корупция и търговия с въздействие.
  • Остава тоталното въздействие на ГЕРБ и ДпС в правосъдната система

Всичко си остава същото? Не, става по-лошо и се връщаме обратно към 2020 година!

Ако не сте съгласни да живеете в политико-прокурорска страна, в която правата и Свободата са единствено на лист хартия, елате в Деня на Конституцията, 16-и април, вторник! Ще желаяме отстраняването от служба на и.ф. основен прокурор Сарафов от поста, до момента в който текат следствията против него от ad hoc прокурора Талева.

Времето ще е хубаво, а наличието ви доста значимо! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР