От ПП Възраждане“ изразиха опасения, че срокът няма да бъде

...
От ПП Възраждане“ изразиха опасения, че срокът няма да бъде
Коментари Харесай

Закриват старите нефтени утайници, които вмирисват Бургас дълги години

От Политическа партия „ Възраждане “ показаха опасения, че срокът няма да бъде изпълнен 

Дългогодишният проблем със старите нефтени утайници на територията на „ Лукойл Нефтохим “, които дълги години са източник на неприятни миризми в Бургас, следва да бъдат закрити.

Това заяви на конференция общинският консултант от партия „ Възраждане “ Мариян Иванов . По думите му по тематиката ще има публично разискване с специалисти на 2 април от 17:00 часа в експозиционен център „ Флора “, като той прикани жителите да бъдат дейни и да вземат присъединяване в него. 

„ Операторът „ Лукойл Нефтохим “ е внесъл отчет за оценка за въздействието на околната среда /ОВОС/ за окончателното очистване на тези нефтени утайници.  В момента са останали към 250 хиляди кубични метра в 9 резервоара “. 

Той добави, че съгласно отчета следва отпадъчните артикули да бъдат п реработени и употребявани наново , а резервоарите ще бъдат почистени и към този момент не би трябвало да се носят такива миризми.

Мариян Иванов сигнализира и за възможен проблем, обвързван със периода на осъществяване на тези действия .

„ Този развой би трябвало да приключи до края на идната година. В документите, която от „ Лукойл “ са внесли, те плануват към 36 месеци режим на непрекъсната работа, с цел да бъдат премахнати от италианска компания. Ще е нужна намесата на страната и този период най-вероятно ще би трябвало да бъде продължен. “

По думите му целият развой е доста комплициран, защото е обвързван и с предприемане на ограничения , които да подсигуряват незамърсяване на околната среда , въздуха и подземните води. В отчета са посочени и най-лошите сюжети при неподходящи метеорологични условия . Гражданите могат да се срещнат с него на уеб страницата на Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Бургас. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР