От ПП-ДБ обявиха, че ще сезират Конституционния съд заради гласуваната

...
От ПП-ДБ обявиха, че ще сезират Конституционния съд заради гласуваната
Коментари Харесай

ПП-ДБ сезира КС за уволнения им шеф на Касата

От ПП-ДБ оповестиха, че ще сезират Конституционния съд поради гласуваната оставка на шефа на Здравната каса, макар отдръпването ѝ. Според депутата Васил Пандов това е проект на ГЕРБ и Движение за права и свободи за преодоляване на Касата.

„ Това, което те направиха през днешния ден, е гласоподаваха една оставка, която към този момент я няма, т.е. само по своята воля – по този начин да го кажа, една тирания на настоящето болшинство, беше освободен шефа на НЗОК и ръководството на НЗОК сега е еднолично, без да има шеф, в подуправителя на ГЕРБ-ДПС. Ние ще сезираме Конституционния съд допустимо ли е Народното събрание да освободи някой, който не желае да бъде освободен, без никакви други претекстове “, сподели Пандов.

Вече някогашният шеф на НЗОК Станимир Михайлов изясни, че отдръпването на оставката е негово персонално решение. Той намира за необичайно, че в пленарната зала не му е била дадена опция да изложи претекстовете си.

„ Условията, поради които я подадох аз моята оставка преди време, не бяха спазени и още по-странното, което към този момент не ме учудва е, че никой не приказва за това каква работа е свършена, какво следва да се свърши в Здравната каса, а всеки приказва единствено за политики и прави персонални нападки. Не се усещам жертва “, съобщи той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР