От повече от година българският строителен бранш се намира в

...
От повече от година българският строителен бранш се намира в
Коментари Харесай

Камарата на строителите ще протестира заедно с пътните строители: Излизаме пред парламента!

От повече от година българският строителен отрасъл се намира в извънредно тежко състояние – ескалиращите цени на материалите и суровините и неприемането на индексация, бавенето на разплащания за осъществени действия и неналичието на вложения в строителството слагат компаниите в неспособност да действат обикновено и да извършват своите задължения.

Това декларират от Камарата на строителите в България в нарочна декларация.

Ето какво пишат още от КСБ:

КСБ неведнъж сезира виновните институции – министерства, Народно заседание, политически партии. Проведохме десетки срещи, на които получавахме уверения за поддръжка, само че все още резултат няма. С всеки ден обстановката в бранш „ Строителство “ се утежнява. Не единствено дребните, само че и междинните и по-големите компании са на ръба на оцеляването.

Считаме, че явно този метод на връзка с виновните институции е изчерпал своите благоприятни условия. Проблемите на един от основните за стопанската система на страната сектори се неглижират и очевидно не са приоритет. В същото време всекидневно компании преустановят активността си, а стотици хора към този момент са без работа.

Потърпевши от тази безотговорна политика са и всички български жители, които ще бъдат лишени от съвременна европейска инфраструктура и полагащото им се качество на живот. Липсата на индексация ще докара до несъблюдение на плановете по европейските стратегии, връщане на средства и загуба на милиарди за страната, както и до загуба на работни места и растеж на безработицата.

Това не може да продължава!

КСБ декларира своите безапелационни претенции:

Справедлива индексация в този момент!

Незабавно намиране на решение за разплащане на дължимите към строителните компании суми.

Рестарт на капиталовата интензивност и строителството в цялата страна.

За постигането на поставените претенции разширения УС на КСБ реши: афишира протестни дейности взаимно с ББКП.

Ще излезем, с цел да защитим ползите на българския строителен отрасъл на 27 юли (сряда) от 9 часа пред Народното събрание!

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР