От посолството на България в Норвегия предупреждават българските граждани, които

...
От посолството на България в Норвегия предупреждават българските граждани, които
Коментари Харесай

Отправиха важно прадупреждение за всички българи в Исландия

От посолството на България в Норвегия предизвестяват българските жители, които ще пътуват или се намират в Исландия да се съобразят с напътствията на управляващите след вулканичното изригване покрай югозападното градче Гриндaвик.

От посолството оповестяват, че вулканът в региона на град Гриндавик на полуостров Рейкянес, на 60 км югозападно от столицата Рейкявик, тази заран е изригнал за повторно.

Властите оповестиха изключително състояние, като Гриндавик бе превантивно евакуиран преди изригването. Към момента няма данни за нарушавания на локалните и интернационалните самолетни полети от летище „ Кефлавик “.

Исландските управляващи обръщат внимание, че регионът на изригването е рисков, като жителите се приканват да не се се приближават до него. Препоръчва се да се осведомят за ситуацията, а при пътешестване да наблюдават информацията на самолетните компании и на летище „ Кефлавик “, в това число на уеб страницата на летището.

При нужда от подпомагане българските жители в Исландия могат да се обръщат към българското посолство в Осло, Кралство Норвегия, на телефона за неотложни случаи: +47 480 89 793. Сигнали може да се подават и на имейл:

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:.

Република България няма дипломатическо или консулско посланичество на територията на Исландия. Посолството на България в Осло, Норвегия е акредитирано и за Исландия и българските жители, пребиваващи краткосрочно или дълготрайно в Исландия, могат да се обръщат към него.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР