От понеделник започва регистрацията на партии и коалиции в предстоящите

...
От понеделник започва регистрацията на партии и коалиции в предстоящите
Коментари Харесай

Лилков: Идеята за Синя България се появи още по време на местните избори

От понеделник стартира регистрацията на партии и обединения в идните избори. Заявка за присъединяване пристигна и от локалната коалиция „ Синя София ”, която се готви да прерасне в национална коалиция „ Синя България ”.

„ Идеята се появи още по време на локалните избори. Тогава получавахме доста позвънявания от провинцията, може би това е упованието за нещо ново, с думите: „ Хайде да създадем „ Синя България ”, подготвени сме, тръгваме ”. Естествено, през тези месеци започнахме постепенно да построяваме обединението „ Синя България ”, съобщи общинският консултант в София Вили Лилков.

 

„ До 10 дни ще сме подготвени за регистрация, започваме подписка тези дни. Коалицията ще се споделя „ Синя България ” и ще подпишем съдружно съглашение ”, добави той и посочи, че това ще бъде коалиция, а не нова политическа партия.

Преди година Лилков и дейни жители обявиха предпочитание да се сътвори проевропейско държавно управление в България. „ Аз бях един от основателите на тази подписка и тогава се обърнахме към знакови персони и общественици, които бяха последователи и на ГЕРБ-СДС, и на ПП-ДБ. И до през днешния ден считам, че това беше един добър ход ”, акцентира той.

Лилков изрази своето отчаяние, че партиите не са съумели да създадат една същинска и работеща коалиция. „ Нещо повече, позволиха Движение за права и свободи да се трансформира надали не в водач. Да, имаше потребност от гласовете им за смяна в Конституцията, само че не видяхме същинско взаимоотношение ”, добави общинският консултант.

Той дефинира казуса с отпадъците в столицата като огромен. „ Виждам, че се появи рецесия там. Въпросът е да не се подмени същинският диалог с нападки кой е по-виновен ”, сподели Лилков.

„ Сърцето на системата за ръководство на боклуци са заводът за тренирането им, депото и ориста на така наречен РДФ гориво. В момента първичните цели, които бяха сложени и за които се изхарчиха милиони левове, не се реализират. Нещо повече – вероятността това гориво, което се предвиждаше да влезе в „ Топлофикация София ” и да размени 11% от газа, с цел да е по-евтино парното на софиянци, е зачеркната ”, изрично съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР