От понеделник (31 януари) започва работа площадката за разделно събиране

...
От понеделник (31 януари) започва работа площадката за разделно събиране
Коментари Харесай

Велико Търново открива площадка за разделно събиране на отпадъци

От понеделник (31 януари) стартира работа площадката за разделно събиране на боклуци във Велико Търново.

Жителите на града и обитаемоте места от общината ще могат да предават боклуци (опаковки) от метал, стъкло, хартия и пластмаса. За претеглянето им е инсталирана електронна везна със съответния програмен продукт.

За струпване на количество, осигуряващо връщане на част от такса боклук, е належащо да бъде деклариран партидният номер на парцела, против което всеки ще получи личен чип.

Площадката е завършена в промишлената зона „ Дълга лъка “. Обектът включва задоволително количество съдове за всички типове разделни събрани боклуци, в това число и едрогабаритни. Работното време е в дните от понеделник до събота в това число – от 8:30 до 17:00 ч.

От март ще стартира да действа и мобилен пункт за разделно събиране на боклуци от опаковки, който ще обикаля в кварталите по график през почивните дни.

Община Велико Търново моли за разделно събиране на отпадъците както на площадката, по този начин и посредством потребление на цветните контейнери на „ Еко Партнърс България “. Сметта, която предстои на преработване, само че е попаднала в общия поток боклуци в смесените контейнери и пресована от сметосъбиращите машини, се оказва несъответствуващ материал за следващо преработване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР