От понеделни (4 януари), децата от 1. до 4. клас

...
От понеделни (4 януари), децата от 1. до 4. клас
Коментари Харесай

Родители не искат децата да се връщат в училищата и градините

От понеделни (4 януари), децата от 1. до 4. клас и тези в детските градини се връщат в клас и в градините.
Това провокира неодобрение измежду наставнически организации. Те се обръщат към министрите на образованието и на опазването на здравето с искане учебните заведения да останат затворени най-малко до края на първия образователен период. Доводите им са изследвания, които оборват тезата, че децата не са преносители на болестта.
 Новият вариант на ковид e по-заразен, само че не е по-смъртоносен Новият вариант на ковид e по-заразен, само че не е по-смъртоносен
Новият вид на ковид е доста по-заразен и усилва репродуктивното число с от 0,4 до 0,7, заяви Би Би Си. Репродуктивното...
Според математика на Националния действен щаб децата не са огромен фактор за преместване на болестта, като се обосновава в цифри: инфектираните сред 0 и 19 години са малко над 7000, или 3% от общия брой случаи досега.
Витанов прибавя пред, че чака повишение на случаите, само че не поради връщането на част от учениците в клас, а поради фамилните сбирки по празниците, както и вероятността новият вариант на да е към този момент у нас.
Немалко родители упорстват децата да се върнат присъствено в учебно заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР