От писмо на НАП, разпространено от депутат от Възраждане се

...
От писмо на НАП, разпространено от депутат от Възраждане се
Коментари Харесай

ОТЛИЧНИЦИ: Дарителите на ДБ от Нексо с рязко увеличени заплати

От писмо на Национална агенция за приходите, публикувано от народен представител от " Възраждане " се схваща, че заплатите на чиновниците на Nexo, дарявали за двете последни изборни акции на " Демократична България ", са увеличени на няколко пъти единствено в разстояние на месеци.

Информацията за даренията удостоверяват и данни от вътрешна инспекция на Демократична България, огласена от Христо Иванов, че през 2021 и 2022 година групировката е получила надлежно 199 999 лева и 199 993 лева

Заради незадоволителни инспекции на партийните дарения, направени от чиновници на Nexo, бе отхвърлен ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков.

Според депутати, които са се срещнали със наличието на писмото, Национална агенция за приходите са направили нови инспекции, които са открили, че единствено в месеците на тези два избора, в които са дарени общо 400 000 лева, са били повишавани заплатите на въпросните чиновници. Те са общо 15 на брой и са работили за сдружението на Nexo в България " Ен Ди Ес " ЕООД. В приходите на останалите чиновници на компанията не се намерили такива нараствания на приходите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР