От петък прокуратурата проверява има ли в масивите ѝ стари

...
От петък прокуратурата проверява има ли в масивите ѝ стари
Коментари Харесай

Прокуратурата не е намерила сигнали срещу Копринков, има един срещу Сотир Ушев

От петък прокуратурата ревизира има ли в масивите ѝ остарели преписки и каузи против хора от обкръжението на президента Румен Радев.

Определен е и наблюдаващ прокурор, който ще реши дали да призове на разпит водача на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който от дни приканва държавното обвиняване да каже - държи ли каузи на трупчета, свързани с Румен Радев или негови съветници.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова посочи, че съображение за инспекцията са сигнал на Антикорупционния фонд и медийни изявления:

" Търсим за имената, които бяха упоменати - Копринков, Ушев. До този миг не намираме съответно сигнал против господин Копринков, а що се отнася до президента Радев, вие знаете, че има едно решение на Конституционния съд. Там няма сега какво да се направи, до момента в който господин Радев е президент ".

Анализират се регистрите, както на Софийската градска прокуратурата, по този начин и на закритото преди година и половина спецобвинение, като до тук е открит единствено един сигнал от 2010 година, обвързван със Сотир Ушев, добави още софийският градски прокурор Илияна Кирилова. /БГНЕС и БНР
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР