От първи декември до края на зимния сезон Българският червен

...
От първи декември до края на зимния сезон Българският червен
Коментари Харесай

БЧК с добра инициатива за деца

От първи декември до края на зимния сезон Българският червен кръст обезпечава топъл обяд за над 1600 деца от 21 области в страната.

Програма " Топъл обяд " се осъществя за 18-та поредна година. Стартира през 2004 година и досега е предоставила безвъзмездна храна на общо 20 448 нуждаещи се деца от цялата страна.
-->
Средствата за акцията са събирани най-вече от частния бизнес, изясни Екатерина Борисова, специалист в Българския червен кръст.

" Идеята е да получават пълноценна топла храна. Задължително има първо ядене, главно ядене и десерт, който се стреми по опция да бъде плод, а главното ядене да бъде с месо. Средствата за обезпечаване на безвъзмездна храна в учебно заведение набираме посредством взаимни фондо-набирателни акции с сътрудници най-много от корпоративния бранш. Набираме средства и от самостоятелни жители. Който желае може да поддържа програмата с дарения онлайн през уеб страницата на Български червен кръст. Също по този начин може да бъде изпратен SMS на къс номер 1255. Един SMS е един лев, а при предпочитание може да стане регулярен донор ".

Източник: БНР
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР