От партията "Движение България на гражданите" обвиниха ГЕРБ в налагане

...
От партията "Движение България на гражданите" обвиниха ГЕРБ в налагане
Коментари Харесай

ДБГ: ГЕРБ налагат пълзяща диктатура

От партията "Движение България на жителите " упрекнаха ГЕРБ в налагане на пълзяща тирания във връзка със запора на част от имуществото на притежателя на "Икономедия " - Иво Прокопиев. Според ДБГ вместо в бранители на правото и закона, институциите се употребяват, с цел да се удрят стопански кръгове и да се притискат медии.

Ето и цялото изказване, споделено от пресцентъра на ДБГ:

ГЕРБ постановат пълзяща тирания. Вместо в бранители на правото и закона, институциите се употребяват, с цел да се удрят стопански кръгове и да се притискат медии.

Обявеният от премиера проект за цялостна проверка на приватизацията се свежда до изборно вадене на папки за следствие. Министър-председателят би трябвало да даде отговор пред обществото - за какво до момента в нито един годишен отчет на подопечените му КОНПИ и АПСК не са посочени проблематични приватизационни покупко-продажби, само че стартират кампанийно да изскачат сходни проблеми, обслужващи обществения облик на ГЕРБ.

В навечерието на председателството на Съвета на Европейския съюз е неприемливо българските институции да се употребяват като инструмент за разпра с неуместни съперници, някогашни новаторски министри.

В тази композиция на пълзяща тирания и задрямало общество медиите са превърнати в сцена за борба на стопански кръгове и това е повода доверието към тях да става все по-ниско, а в международните ранглисти България да се срутва под страни от Третия свят.

Европейските и ЕНП полезностите диктуват институциите да ползват закона еднообразно по отношение на всички, а не случайно да подслушват и заплашват публицисти и политици. Демокрацията е застрашена от неналичието на медийна независимост и съществуването на институции, работещи в режим на групировки. Необходими са законови промени и институционални промени, които да подсигуряват справедливото действие на страната. Управляващото болшинство е потвърдило неналичието на каквато и да било воля за сходна смяна. Ето за какво призоваваме всички демократични партии в България дружно да се противопоставим на опитите за връщането на страната в мъглявите години на прехода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР