От партия Възраждане се съмняват какви са количествата запаси в

...
От партия Възраждане се съмняват какви са количествата запаси в
Коментари Харесай

От Възраждане искат проверки на Държавния резерв, подозират липси

От партия " Възраждане " се съмняват какви са количествата ресурси в Държавния запас. Това съобщи на брифинг заместник-председателят на парламентарната група на партията Петър Петров, представен от novini.bg.

Те заподозряха нередности. По думите на Петров е допустимо страната да заплаща за поддържане на запасите в частни хранилища и да продава част от тях на свободния пазар за облага. " Изниква подозрение дали съдържащите се и поддържаните ресурси на артикули, първични материали и материали са задоволителни да обезпечат продоволствието на популацията в възможен случай на рецесия. Изпитваме подозрения, че е допустимо да бъдат осъществявани вътрешни инспекции от страна на Държания запас и с години проверяващите органи да не бъдат уведомявани за сходни липси”, съобщи Петров.
По думите му е дълг за депутатите от " Възраждане " е да опровергаят. сходни подозрения " Надяваме се, че ще предизвикваме такива дейности, които да провокират инспекции и проверки на количествата хранителни артикули, материали, първични материали и горива. Ще пожелаеме, съгласно опциите за обезпечаване на парламентарен надзор, за реализирането на сходни инспекции и проверка. Както и за изнасянето на данни пред нас във връзка с това дали Държавният запас е изцяло попълнен”, уточни националният представител.

Той уточни, че според информация от медиите, предходната година държавната организация е била на трето място измежду най-едрите възложители на контракти за публични поръчки със 132 млн.лв. подписани контракти.

" Преди три дни бе изнесена информация от Прокуратурата, че няколко души са хванати да крадат нафта от склад на Държавния запас в Горна Оряховица. В тях са били открити 2,5 тона нафта. Това ни кара да насочим вниманието си към тази държавна организация. През ноември нейният ръководител бе сменен”, напомни Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР