От партия Възраждане разпространиха отвореното писмо на Милан Димитров -

...
От партия Възраждане разпространиха отвореното писмо на Милан Димитров -
Коментари Харесай

Възраждане: Институциите нехаят за съдбата на българин, заплашен от екстредиране в САЩ

От партия " Възраждане " разпространиха отвореното писмо на Милан Димитров - почтеният българин, държан в гръцки затвор и чакащ изгонване в Съединени американски щати.

Отвореното писмо било изпратено от него до партията.

 

Припомняме, че това е българин, който от декември 2022 година е задържан и се намира в гръцки затвор по поръчка на Прокуратурата в Западен Тексас, Съединени американски щати, и е с четири повдигнати обвинявания, всяко от по 20 години – за интрига, за противозаконен експорт на електронни схеми в Русия, за машинация на американската страната и за пране на пари.


Американските прокурори настояват, че чиповете rad-hard са доставени от компания в Тексас, само че изпратени до Русия посредством компания в България, с цел да се избегне експортното законодателство на Съединени американски щати. Въпросните пластини обаче се намират в дребна фамилна лаборатория в София в кв. " Изгрев " и в никакъв случай не са достигали до Русия. Лесно доказуем е фактът, че Милан Димитров не е работил във компанията, закупила чиповете по време на осъществяване на хипотетичното закононарушение, за което е набеждаван. Факт, който също няма значение за съда в Гърция и не е взет под внимание по време на процеса.

Вече година българските институции нехаят, а Министерството на външните работи отхвърля да спомага по съответен метод, с цел да може почтеният българин да бъде върнат в страната ни. Парламентарната група на “Възраждане ” беше известена за случая от брата и бащата на Милан Димитров. Народният представител Ангел Георгиев организира диалози с Министерството на външните работи, Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, представители на Прокуратурата и участва на делата в Гърция. Братът и бащата на незаслужено арестувания участваха на брифинг, проведен от третата по величина парламентарна мощ в Народното събрание. На него демонстрираха въпросните електронни съставни елементи, които са налични в България. Същите бяха занесени и на делото на Милан Димитров, само че гръцкият съд отхвърли да ги види и приложи като доказателство към делото. Журналистите бяха осведомени с проблема, само че макар всички старания към момента позитивна развръзка за българина няма. От “Възраждане ” следва да сезират всички европейски институции, занимаващите се с правата на индивида.

 

Изпращаме до медиите и отвореното писмо на Милан Димитров, което получихме от околните му, без редакция, оповестяват от пресцентъра на " Възраждане ".

До

Президента на Република България,

Председателя на Министерски съвет на Република България,

Председателя на Народното събрание на Република България,

Главния Прокурор на Република България,

Министъра на външните работи на Република България,

Министъра на правораздаването на Република България,

Министъра на вътрешните работи на Република България,

Председателя на Европейската комисия,

Председателя на Европейския парламент,

Европейския съд по правата на индивида,

и

всички други способени

български и европейски

институции и органи,

До

всички средства за всеобща информация

ОТВОРЕНО ПИСМО, ЗОВ ЗА ПОМОЩ

от Милан Димитров Димитров, жител на Република България и Европейския съюз

Вече съвсем една година съм подложен на жестоки изтезания, психически и физически мъчения и оскърбление по виновност на две " другарски ", " евро-атлантически насочени " страни - Съединени американски щати и Република Гърция. Човешките ми права са не просто нарушени, а жестоко погазени. Без да съм наказан и още повече, без даже да са ми повдигнати обвинявания, изтрайвам на процедура наказване отнемане от независимост, наедно и при същите условия, дружно с наказани нарушители, убийци, изнасилвачи, наркотърговци и така нататък, както и с заболели от всички типове хепатит, СПИН и други рискови заразни заболявания.

Условията в гръцките затвори, в два от които имах " щастието " да обитавам, са доста меко казано безчовечен. В солунския Диавата живеем 10 индивида в килия с повърхност от 20 м². В атинския Кордальо - 4 индивида в килия от 7 м², с една тоалетна за към 400 индивида, само че пък живееш

и се храниш на процедура в тоалетна, защото в килията има неоградено клекало. Мръсотията и в двата пандиза е невероятна, изобщо не може да се приказва за каквато и да е обикновена хигиена. Топла вода има за към 1 час на денонощие. Храната е отвратителна мръсотия. Медицинското обслужване е под всякаква рецензия, липсват най-необходими лекарства, достъпът до болница е извънредно сложен, съвсем неосъществим. Шумът в коридора от към 300 м² за 150 индивида е нетърпим, като в допълнение се добавя от допотопната оповестителна уредба, по която 12-13 часа на ден, през няколко секунди, надзирателите крещят имена на пандизчии, които би трябвало да се явят някъде.

Всички известия, в това число писмените, са единствено на гръцки език и са изцяло неразбираеми постоянно и за гърците, заради метода на произнасяне и качеството на оповестителната уредба. Затворите са претъпкани с хлебарки, дървеници, мухи, оси и други инсекти. Тук разказвам единствено една дребна част от ужасите, които ми се постанова да изживея. Особено внимание следва да се обърне на затворническия превоз - К.Е.М. Той се прави със особено направени за задачата рейсове, като най-точното определение за тях е " преносим концлагер ", на който Хитлер единствено може да завижда. В кафези 80/120 см. се транспортират по 4 индивида, на две железни пейки от по 80 см. една против друга. Самите кафези са направени напълно от метал - ламарина, винкел и правоъгълни железни профили с голям брой остри ръбове, без каквито и да е предпазни

уреди и детайли, за наложителните защитни колани не става и дума. Въпросните рейсове съставляват действителна опасност за живота на транспортираните хора, като множеството от тях ще загинат освен при злополука, само че и при внезапно прекъсване. Всяка клетка има отвор 15/20 см., закрит с надупчена ламарина, който извършва ролята на прозорец. По пода на рейсовете, които не са почиствани от построяването си преди доста десетилетия, се въргалят с изключение на другите отпадъци и голям брой бутилки с урина, заради обстоятелството, че за пътуването от 8-9 часа от Атина до Солун или назад, тоалетна няма. Също по този начин, по време на пътуването няма вода и храна. При външна температура много над 45º С и напеклия се метал, който не може да се пипне, без да се опариш, няма климатик.

Вонята на изгорели газове, дизелово гориво, масло и цигари е непостижима. Регистрационните номера на рейсовете, с които " пътувах ", са: ЕА24666 и ЕА26849.

Апелативния съд в гр. Солун и Върховния съд /Ареос Пагос/ в гр. Атина жестоко и безогледно нарушиха човешките ми права, като ме лишиха от законното ми право на отбрана. За 11 месеца и 7 правосъдни съвещания не съм получил нито един документ на български език, макар експлицитното ми предпочитание.

На нито едно от правосъдните съвещания в гр. Солун нямах съответен и понятен превод, по виновност на правосъдния състав, който приказва прекомерно бързо, неясно и безшумно, заради което преводачката не успяваше да разбере и преведе казаното и макар многократните молби от нейна страна, това продължи. Не ми бе предоставена опция да се изкажа пред нито един от двата правосъдни състава. Още повече, във Върховния съд бях безогледно пресечен от председателката посред изказването ми, като повече не ми бе разрешено да приказвам, макар митинга ми.

Апелативният съд в гр. Солун взе решение против мен, макар предоставените от мен, поискани от съда безспорни доказателства за невинността ми, под диктовка на американските си господари, което ясно се вижда от e-mail кореспонденцията сред съда и американските управляващи.

Върховният съд работи по чудноват метод - на конвейер. Моето дело бе №17, като редът ми пристигна след два часа, т.е. за два часа са прегледани 16 каузи. Голяма част от правосъдния състав се състои от дами на напреднала възраст, които освен че не наблюдават процеса, само че даже някои от тях си разрешиха да спят, " решавайки " ориста ми, в наличието на български народен представител и консула на Република България. Удобно не бяха позволени донесените в правосъдната зала доказателства - предметите, за които се твърди, че са в Русия. И от двата правосъдни състава изобщо не бяха взети поради предоставените голям брой публични документи, експертизи и обстоятелства, доказващи

цялостната неплатежоспособност на обвиняванията.

Фактът, че не съм работил във компанията по време на осъществяване на хипотетичното закононарушение, също няма значение за съда. Няма значение и това, че нито едно от хипотетичните закононарушения не е такова в Европейски Съюз и надлежно в Гърция. Нямат значение и изтеклите давностни периоди, даже съгласно американското законодателство. Защо се случва всичко това?

Кратко изложение на случая:

Без да допускам станах жертва на един скрит план, учреден на политически аргументи, както и за подкрепяне на кариерния растеж на няколко американски държавни чиновници, без каквито и да е пълномощия и пълномощия отвън Съединени американски щати. Цялото " обвиняване и следствие " против мен е учредено на догадки, догатки, очевидно изкривяване на обстоятелства, внушения и откровени неистини.

Предвид на това, че българските управляващи не са търсени във връзка със случая, а са показани фирмени документи и финансови данни, очевидно става дума и за шпионаж от страна на американските чиновници. Повдигнати са ми 4 обвинявания:

1. Незаконен експорт на полупроводникови пластини SRAM за Русия.

2. Излъгал американското държавно управление.

3. Пране на пари.

4. Незаконен експорт на електронни детайли за Русия от UK.

Преди всичко следва да отбележа, че в интервала за който се приказва в обвиняванията /май 2014-май 2016 г./, не съм бил чиновник на компанията. Назначен съм на работа на 26.07.2018 година

Всичко стартира на 06.12.2018 година, когато офисът на компанията бе посетен от Крейг Филдиъс /Craig Phildius/, по негови думи представител на Министерство на търговията на Съединени американски щати, основан в американското консулство в гр. Истанбул, Турция. Въпросният господин освен че не се легитимира по никакъв метод, с изключение на с визитна картичка, която всеки може да напечата в прилежащата книжарница, само че и се държа извънредно безочливо и надменно. Въпреки очевидната нелегитимност на това импровизирано посещаване, общително организирах сказка с него, демонстрирах му всички пространства в офиса на компанията, включително лабораторията и индустриалните пространства.

Показах му и интересуващите го SRAM пластини. След това беседата ни мина към финансирането на компанията, на което общително му бе отговорено, че компанията е финансирана със заеми и че не е негова работа от кое място са те. Господинът изиска да му бъдат изпратени по e-mail истинските фактури, с които са получени пластините от Съединени американски щати, което беше направено неотложно. На 09.01.2019 година в e-mail, изпратен от господина, той пита, изтъквам, " пластините, които видях, още ли се намират в склада на компанията? ".

В същия e-mail господинът задава серия от нагли въпроси по отношение на финансирането на компанията, на което му е отговорено непосредствено, че това не е негова работа. При визитата на господин Филдиъс на 06.12.2018 година, не е формиран какъвто и да е документ, подписан от двете страни, доказващ изказванията му. Впоследствие се оказа, че въпросният господин освен е излъгал личното си държавно управление, само че си е измислил много " обстоятелства и условия ". Както разбрах чак през м. февруари 2023 година от документите за изгонването ми в Съединени американски щати, в оклеветяването и набеждаването ми, някъде през 2016-2018 година се включва специфичният сътрудник на ФБР Клаудия Рудик /Claudia Rudic/, цялото обвиняване на която е построено върху, изтъквам, " на база моето образование и опит " и " аз имам вяра ". Цялото ѝ " следствие " по-скоро наподобява на един несъвършен сюжет за на ниска цена холивудски филм, като не е подкрепено с никакви обстоятелства и доказателства, а е учредено на " вярванията ѝ ".

По обвиняванията:

1. Износ на SRAM пластини за Русия.

- Пластините се намират в офиса на компанията в гр. София.

- Пластините са изнесени от Съединени американски щати не от българската компания, а от амер. производител.

- Пластините са класифицирани като 9А515* - не е правилно, на всички американски фактури и митнически заявления ясно е написано 3А001*.

- От пластините могат да бъдат създадени най-малко 690 интегрални схеми – Как, в случай, че на тях има 684 кристала, от които годни 265.

*9А515 - елементи за ракети и галактически апарати

*3А001 - Електроника

2. Излъгал американското държавно управление.

- Как можеш да излъжеш някого, с който не си имал контакт.

- Как някой си, чиновник на Министерството на търговията на Съединени американски щати прави инспекция в друга суверенна страна и частна компания, без каквито и да е пълномощия и пълномощия, както и без да са известени българските управляващи.

3. Пране на пари.

- Дефиницията за " пране на пари " в Съединени американски щати е радикално друга от европейската.

- Платени са по банков път фактури за закупени артикули.

- Лъжа, че през 2016 година компанията е получила над $1.000.000 от Русия, с цел да закупи 3 машини от Съединени американски щати, които след това е изнесла в Русия. Въпросните три машини костват $53685, от които $2262 сандъци и се намират в офиса на компанията в гр. София.

4. Незаконен експорт на елект. детайли.

- Въпросните детайли са закупени от UK компания, към този миг европейска, какво общо има Съединени американски щати с вътрешнообщностни доставки на територията на Европейски Съюз.

- Лъжа, че през 2015 година компанията е закупила от UK съставни елементи на стойност $1740000, не е допустимо, защото всички заплащания през 2015 година са на стойност $1398097,04, в това число $293782,73 за пластините от Съединени американски щати.

Общи неистини:

1. Лъжа е, че компанията се намира в жилищен апартамент, тя има личен офис с индустриални пространства, апропо посетен от Крейг Филдиъс.

2. Лъжа е, че компанията е основана и финансирана от съветски жител - България има търговски указател, от който ясно се вижда от кого е основана.

Финансирането на компанията ясно се вижда от декларирани пред Българска народна банка и Национална агенция за приходите заеми.

При нужда, доста по-подробни данни и документи могат да бъдат получени от фамилията ми и компанията, както и от гръцките и българските ми юристи.

Буди неразбиране и заповедта за арест от Интерпол, който най-безцеремонно и безочливо е измамен от американските управляващи, за противозаконното ми похищение в Съединени американски щати.

1. Единствената неуведомена страна е Република България, член на Интерпол повече от 30 година

2. Не съм бягал на 26.06.2016 година от Съединени американски щати, страна, с която не ме свързва нищо и която съм посетил като екскурзиант с авансово, месеци по-рано закупени билети, хотелски резервации, RENT-A-CAR. Още повече, за какво да тичам в Полша, страна, която не съм посещавал в никакъв случай и в която не познавам никого? Не можа ли " популярното " ФБР да откри, че това е полет Ню Йорк-София с прехвърляне във Варшава?

3. Защо американските управляващи не ме задържаха на тяхна територия, където се намирах към месец?

4. Как по този начин съм " дезертьор от правораздаването ", което по никакъв метод не ме е потърсило?

5. Как по този начин избягах от Съединени американски щати на 26.06.2016 година, следствието стартира през 2018 година, обвинявания са повдигнати на 21.07.2020 година, т.е. 4 година по-късно.

Моля всички виновни институции да вземат нужните ограничения да бъде прекъснато това безчинство над живота ми, този юридически парадокс, тази подигравка с всичко човешко и цивилизовано. Това, което се случва, мощно припомня за времената отпреди 80 година, когато фашисти преследваха евреи и комунисти и ги унищожаваха просто по този начин, без доказателства. Нали непрестанно приказваме за " правова страна ", независимост и права, къде са моите права, жестоко погазени от две страни, които са ужким правови и демократични? Още повече, Република Гърция е член на Европейския съюз, чийто жител съм, за какво не ме пази, а просто се гаври с живота ми, с цел да угоди на господарите си от Съединени американски щати? Защо българските управляващи ме изоставят на произвола на ориста и не подхващат нищо за преустановяване на гаврата с български жител, дал година и половина от живота си на Българската войска и положил клетва да брани страната си, която не се интересува от него? Къде са европейските институции, които би трябвало да управляват законността и човешките права и би трябвало да пазят жителите си?

Същите институции, които построяват тоалетни за третия пол, с цел да му е комфортно, позволяват съществуването на гръцките концлагери, наречени затвори, и рейсовете - преносими концлагери. Откъде накъде, като български и европейски жител, би трябвало да познавам и съблюдавам законите на друга страна - Съединени американски щати? Как по този начин един документ, чужд за нашата правна система - " Клетвена декларация " от някаква си американска полицайка от ФБР, може да бъде признат като съображение за екстрадицията ми? С такава " Клетвена декларация ", същата може със същия триумф да съобщи, че " има вяра ", че съм умъртвил Кенеди, без значение, че не съм бил роден по това време.

Предвид възрастта ми и грозящата ме присъда от 80 година затвор, де факто съм застрашен от доживотна присъда, която би трябвало да изтърпя в мъчителна мъка, в страна, известна по целия свят с отвратителните си и рискови затвори, още повече в щат, който се гордее със смъртното наказване и е на челно място по осъществяването му. Може ли нарушаване на лицензионен режим, което даже не съм направил, да се санкционира с пожизнен затвор? Предвид геополитическата конюнктура, настроенията и политиката в Съединени американски щати против Русия, като се има поради, че майка ми е рускиня, а аз имам и съветско поданство,няма по какъв начин да разгадавам на обективен и неутрален правосъден развой в Съединени американски щати.

гр. Солун 06.11.2023 година

затвор Диавата Милан Димитров

P.S. Пропуснах да опиша една доста забавна и показателна преживелица, показваща зависимостта на гръцките управляващи от Съединени американски щати. На 16.02.2023 година сред 11 и 13 часа в другояче доста строго охранявания затвор Диавата, ненадейно бях посетен от двама господа, само че не в залата за свиждания, през стъкло, а в конферентна зала на пандиза. Въпросните господа, които след това се оказаха призраци, говореха български език с лек акцент, познаваха имената на улиците в София и Москва отпреди 1989 година, изрично ми отхвърлиха да се легитимират или най-малко да ми кажат кои са. Започна психически тормоз - разпит за визитите ми в Съединени американски щати и Русия, за родителите и роднините ми, за фамилията и парите ни. След това, те непосредствено ме упрекнаха, че съм вербуван за съветски разузнавач и ме питаха по кое време е станало това. Аз реагирах остро над това безчинство, желаех неотложно да пристигна някой от затворническите управляващи и юристът ми, освен това господата побързаха да си тръгнат неотложно. Свързах се с юриста си, който на собствен ред попита управата на пандиза кой ме е посетил, на което му бе отговорено, че никой не ме е посещавал и изобщо няма такова нещо, както и запис в регистъра на пандиза.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР