Oт особено голяма значение е всяка една община да има

...
Oт особено голяма значение е всяка една община да има
Коментари Харесай

Поискаха „кризисна“ стая за бедстващи хора във всяка община във Варненско

Oт изключително огромна значение е всяка една община да има готова „ спешна “ стая, оборудвана с техника, мебели, одеала и други, в които в случай че се наложи да бъдат приютени бедстващи хора. За това се разгласи началникът на Регионалната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията във Варна комисар Тихомир Тотев на съвещание на Щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия.

Комисар Тихомир Тотев съобщи, че съставът на дирекцията е снабден за работа при зимни условия. Проигран действително в отминалата стихия е бил и проектът за екстрено събиране на състава при усложнени условия. От наличните верижни машини една е била оставена в община Аксаково, а останалите са разпределени в региони от региона. Дирекцията има 8 служби на територията на Варненска област и всяка една от тях разполага с високопроходим автомобил.

Началникът на избавителната работа заключи и сериозните изявления на представители на общините от региона, включително и на Регионалната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията, свързани с връзката с „ Пътища и мостове “ ЕООД по време на отминалата стихия. Всички намират, че като компания, която е призвана да ремонтира и поддържа пътища, пътни уреди, градски връзки и инфраструктурите към тях, „ Пътища и мостове “ не са реагирали съответно на зародилата тежка конюнктура, не е била осигуренадостатъчно техника по най-засегнатите от бурята „ Фредерик “ пътища в региона.

Сектор „ Пътна полиция “ при МВР-Варна рапортува, че са създадени всички разновидности за дейности на чиновниците при усложнена пътна конюнктура. Според представителя на „ Пътна полиция “ 3 са най-критичните пътни сектори в региона – Аспарухов мост, пътят Варна - Добрич и пътя Кичево – Оброчище и за застраховане на сигурността на придвижването по тях при тежки метеорологични условия е належащо съгласуване на няколко институции и ведомства. Нещо повече. От извънредно значение за сериозните часове е вземането на навременно решение за затваряне на пътища и то със наложително изискване този акт да бъде обозначен с пътна сигнализация. Такива обозначения ще стопират в точния момент тежкотоварните коли, които всекидневно основават усложнения при заснежени пътища и ще разреши на чиновниците на Пътна полиция да вземат съответни ограничения против нарушителите.

Началникътна Районен център „ 112 “ инж. Десислава Димитроваинформира, че през отминалата стихия на тел.112 са били признати 1734 позвънявания за зародили проблеми и потребност от помощ за цялата Варненска област. Предстои разкриването на работна станция 112 и в Областна администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР