От опит знаем, че е необходимо само едно посещение на

...
От опит знаем, че е необходимо само едно посещение на
Коментари Харесай

Пловдив в класация за най-добра европейска дестинация

От опит знаем, че е належащо единствено едно посещаване на, с цел да се влюбиш вечно. Затова и по никакъв начин не е инцидентно, че градът се подреди гордо на четвърто място в конкуренцията за най-хубава европейска дестинация, която се организира за 13-и път.

Класацията „ Най-добра европейска дестинация “ показва особено подбрани европейски градове, с богато културно-историческо завещание, резистентност и качество на живот, формирана от водещия уеб страница за туризъм в Европа - EuropeanBestDestinations.com.

Първа е столицата на Словения Любляна, на второ място се подрежда фамозният испанския курорт Марбея, следват френският град Амиен и Пловдив.

От изданието пишат, че Пловдив е най-старият жив град в Европа и един от най-древните в света.

„ Като главен културен център на България, Пловдив справедливо завоюва купата Европейска столица на културата 2019. Старият град на Пловдив, най-хубавото украшение на града, е културен феномен, който очарова с красивите си възрожденски къщи. Пловдив е градът, в който хилядолетната история, просвета и завещание са в цялостна естетика. Древен и безконечен, артистичен и съвременен, вселенски и сантиментален, този град е изключително вълнуващ и цялостен с живот. “ – допълват от уеб страницата за туризъм.

А ние самоуверено можем да отбележим, че красивият град ловко изпревари водещи международни столици с неподправения си дух и богата историческа стойност. Пълната ранглиста с красиви градове в Европа можете да откриете.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР