От няколко месеца страната се управлява от служебно правителство. Колкото

...
От няколко месеца страната се управлява от служебно правителство. Колкото
Коментари Харесай

Радев: Служебният кабинет показа, че може да управлява без рекет

„ От няколко месеца страната се ръководи от служебно държавно управление. Колкото и да е мъчно да ръководи в рецесии, поставени една върху друга, рецесии от всевъзможен темперамент, които сполетяха освен България, а Европа и света. Колкото и да е мъчно без парламент, който да взема бързи и съответни решения, законодателни промени, това държавно управление сподели няколко значими неща. Страната може да се ръководи без рекет, без втълпяване на боязън и операции, без обири. Може да се ръководи транспарантно, отчетно и отговорно, с мисъл за българите и тези резултати се виждат “.

Това съобщи президентът Румен Радев пред стотиците, изпълнили площада във Видин. Той акцентира, че за първи път от 12 години са обновени пенсиите. „ Предприеха се от рано ограничения за подсилване на здравната система, за отбрана на стопанската система, за отбрана на хората, и тъкмо в тези сложни дни и месеци дават резултат “, сподели още той.

 Радев във Видин: Служебното държавно управление сподели, че страната може да се ръководи без рекет, без втълпяване на боязън и операции, без обири - Избори - Новини Бг

По неговите думи общата заболеваемост стартира да понижава. „ Болниците бяха готови, здравната система беше готова, безвъзмездни медикаменти, ковид-центрове за извънболнична помощ, ясни проекти, ясни критерии, ясни ограничения, с цел да може българите да не умират пред прага на лечебните заведения, да има налична здравна помощ, да можем да овладеем рецесията с цените, която е превзела цяла Европа. За да може от на следващия ден да стартират да се изплащат обилни обезщетения за цената на тока, за всички небитови консуматори, както за бизнеса, по този начин и за всички общински и държавни институции “, изясни президентът. Той акцентира, че центърът на тази нова политика са хората. „ За първи път се обърна главно внимание на българите, и тази политика продължава в новия План за възобновяване и резистентност, където ще дойдат милиарди от Европа. Беше по този начин модифициран, че в центъра на всичко да бъдат българите. Не може Северозападът с този голям капацитет за развиване, да бъде най-изостаналият район, освен в България, само че и в Европа. И ние ще създадем по този начин, че той да се възроди, тъй като опциите са големи “, безапелационен е Радев.

Според него това може да стане, единствено в случай че има отговорно ръководство, което още веднъж да сложи в центъра българските жители. „ За да се случи, ние всички би трябвало да гласуваме на 14 ноември всеобщо и отговорно “, прикани той и акцентира, че е извънредно значимо да имаме парламент с демократично болшинство, което да има воля за промени и промени, както и самостоятелна президентска институция.

„ Една от най-важните промени е правосъдната промяна. Виждате какви безобразия, какви обири се правят. Виждате къде са отивали парите. Тук би трябвало да има правдивост, би трябвало да има отмъщение, тъй като каквото и ръководство да пристигна в бъдеще, в случай че то знае, че може да краде безнаказано и няма да му се потърси никаква отговорност и ще употребява властта само за персонални облаги, ние като общество нямаме бъдеще. Категорично би трябвало да създадем по този начин, че за кражбите да има ясна отговорност “, разяснява Радев.

„ Нашите съперници с право се срамят от партията, която ги издигна. На вас години наред тя споделяше, че няма пари. Виждаме къде отиват парите – в джобовете на шепа хора. Ние сме тук, с цел да ви кажем, че дружно ще променим Северозапада “, зарече се Илияна Йотова.

Тя прикани за интензивно гласоподаване. „ Пак се гласят да ни откраднат изборите, да лишат хората от най-важното - правото на избор. Опитите за провокации и операции ще са доста, би трябвало да бъдем доста деликатни и да кажем ясно, че този път няма да им се получи, тъй като предишното лято България се разсъни, а служебният кабинет върна страната със закони, равни за всички “, уточни Йотова. По думите й куражът е победил страха и болшинството българи са въстанали против беззаконието и корупцията.  Радев във Видин: Служебното държавно управление сподели, че страната може да се ръководи без рекет, без втълпяване на боязън и операции, без обири - Избори - Новини Бг

За Илияна Йотова е „ същинска чест да бъде един до друг с президента Радев “. „ С професионализъм, взаимно схващане и доверие изградихме постоянен и мощен екип “, съобщи тя. Йотова е уверена, че България се нуждае от президент като ген. Румен Радев, който е потвърдил с всяко деяние, че водещ за него е ползата на хората.

По време на визитата си във Видин президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посетиха болница „ Св. Петка “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР