От няколко години във варненските училища се работи за намаляване

...
От няколко години във варненските училища се работи за намаляване
Коментари Харесай

Преместването на агресивни деца в друго училище не решава проблема твърди специалист

От няколко години във варненските учебни заведения се работи за понижаване на експанзията. Вътре в школата тя съвсем липсва, само че се изнесе на улицата. Това разяснява пред Дарик началникът на Регионалното ръководство по обучение Венцеслава Генова. Усилията са ориентирани към превъзмогване на тези проведени прояви на принуждение измежду учениците отвън учебно заведение, увери тя.

Агресията измежду подрастващите се дължи на прекопирване на модели на подражателство поради занижен фамилен надзор или асимилиране на наставнически и публични отрицателни модели, изясни Генова.

По нейни думи има механизъм за отработване на експанзията в учебно заведение и преподавателите са подготвени по какъв начин да реагират.

Преместването в друго учебно заведение на нападателни деца е последна мярка и не взема решение казуса, разяснява експертът.

С такива възпитаници би трябвало да се работи в посока поправяне на държанието им. Едва когато всички ограничения за влияние са изчерпани и не дават резултат, се пристъпва към пренасяне в друго учебно заведение.

„ Когато ги мести от едно учебно заведение в друго, с цел да нямаме проблем, нищо не се взема решение. Ученикът се възприема като воин и отрицателен водач. Пренася неприятното си държание в другото учебно заведение и не го възприема като наказване. Така не му се оказва помощ ”, добави Генова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР