От няколко дни в страната ни влизат украински бежанци. Основно

...
От няколко дни в страната ни влизат украински бежанци. Основно
Коментари Харесай

ГЕРБ с пакет социални мерки за украинските бежанци у нас

От няколко дни в страната ни влизат украински бежанци. Основно това са дами и деца и е нужна национална поддръжка за хората, бягащи от войната. Това съобщи на брифинг в Народното събрание някогашният обществен министър Деница Сачева. Тя регистрира, че тези хора се радват на огромна българска взаимност.

Не е задоволително единствено да имат къде да спят и както да ядат, посочи националният представител. Тя желае украинците да имат достъп до здравни грижи и обществени грижи. Няколко законодателни решения в тази посока са подготвили от ГЕРБ. В закона за убежищата и бежанците се основава специфична глава за бежанци с българско съзнание и български корени . За тях се облекчава процедурата за поданство. Те да бъдат настанявани в държавни жилища и за сметка на страната.
 Не е ясно ще има ли договаряния сред Украйна и Русия през днешния ден
Не е ясно ще има ли договаряния сред Украйна и Русия през днешния ден

Очакваше се двете страни да се срещнат още веднъж в Беларус

Молбите им за леговище да се преглеждат в най-кратки периоди, упорства опозицията. Също по този начин те би трябвало да получават помощи за безработни. Малолетните и малолетните деца автоматизирано да имат достъп до ясли, детски градини и учебни заведения, настоя и Радомир Чолаков. Тази държавна помощ да важи най-малко 18 месеца , желае още националният представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР