От няколко дни получаваме в НАП получаваме информация, че някои

...
От няколко дни получаваме в НАП получаваме информация, че някои
Коментари Харесай

Програмисти готвели схеми за заобикаляне на легалния счетоводен софтуер

От няколко дни получаваме в Национална агенция за приходите получаваме информация, че някои от хората, които пишат софтуерите за касовите апарати стартират да се ориентират към една паралелна активност, като създават разновидности за заплащания в заведения с телефони и таблети, тъй че да се заобикаля легалния счетоводен програмен продукт и да се води редом счетоводство.

Това заяви началникът на дирекция " Контрол " на Национална агенция за приходите Васил Панов.

" На всички би трябвало да е ясно, че в България такива начинания мъчно могат да се скрият от Национална агенция за приходите. А търговците не би трябвало да се поддават на съблазънта да употребяват сходни нововъведения, тъй като в последна сметка те ще носят отговорност когато ги хванем. ", предизвести той.

От Национална агенция за приходите не престават интензивно да организират срещи с браншовите организации на обособените браншове по отношение на нужните корекции в Наредбата за касовите апарати и фискалните устройства.

На тях се разискват най-много провокациите, с които при използването на наредбата се сблъскват разработчиците на Софтуер за ръководство на продажбите и на така наречен ЕРП-системи, които управляват целия развой от доставка на първични материали, през производството на избрани артикули, до продажбата им.

Целта е да се намерят допустими решения за превъзмогването на зародилите проблеми.

На 5 март сред 13.30 и 15.40 часа сървърите на Национална агенция за приходите са били неработоспособни. Вследствие на това фискалните устройства на един от производителите стартират да дават известия за неточност и не могат да работят.

От Агенцията по приходите (НАП) прецизираха, че два часа по-късно казусът в сървъра на Национална агенция за приходите е отхвърлен, само че част от касовите устройства са траяли да имат проблеми с подаването на информация.

Проверката е посочила, че повода е в специфичност на вътрешния програмен продукт на въпросния производител на касови апарати.

От приходната организация отхвърлят сривът да се дължи на хакерска офанзива. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР