От нова телефонна измама се оплакаха жители на Северозапада, пише

...
От нова телефонна измама се оплакаха жители на Северозапада, пише
Коментари Харесай

Внимание! Алоизмамниците звънят вече от Словения и Албания

От нова телефонна машинация се оплакаха поданици на Северозапада, написа " Конкурент ". Заплахата към този момент циркулира и в други райони. Схемата е една и съща – звънят на мобилни телефони от чужбина и в случай че клиентът отговори, не може да прекъсне връзката. Нужно е непосредствено да бъде изключен телефонът, споделиха монтанчани.
На Саша Петрова и звъннали в нощта против неделя. Докато вземе телефона, връзката прекъснала. Изчакала минута-две, само че не последвало друго повикване. Сашка легнала и след не повече от 10 минути последвал звън.
„ Тези два номера +38643092647 и +38643092986 ми звъняха два пъти. Проверих кода, от Словения са. Нямам родственици, близки, познати, другари в тази страна, по тази причина не върнах позвъняването. Но когато се оплаках на сътрудниците, се оказа, че и на тях им се е случило предходната седмица”, описа Петрова.
Бърза репортерска инспекция сподели, че сходни позвънявания са имали десетки жители. Пенка Цветкова, чиято стара майка живее сама, а сестра й е на екскурзия в чужбина, звъннала обаче на номера след позвъняването.
„ Излъгах се, тъй като сестра ми пътува с рейс и взех решение, че нещо се е случило. Никой не отговори, само че когато взех решение да прекъсна диалога, не съумях. Телефонът продължаваше да регистрира секунди. Затова го изключих и извадих картата за малко. Когато я върнах назад, последваха още пет позвънявания – един сигнал и затварят. Проверих кода – от Албания е”, разясни тя и също изрази подозрения, че евентуално става дума за нова скица за печелене на пари.
Магдалена Петрова я тормозили също от Словения. Последните три числа на номера са разнообразни от тези на Саша - +38643092097. Подобни лъжливи повиквания са имали през предходната седмица Нина Георгиева и племенникът й.
„ Само кликат и чакат да им върнеш позвъняване, което евентуално се таксува много високо. В телефоните има алтернатива за блокиране на номер, от който не желаеш да получаваш позвъняване. Използвах я за първи път”, посочи Георгиева.
Дамите са безапелационни, че това е нова скица на машинация и посредством нея някъде някой „ заработва” пари. Те към този момент популяризират информацията в обществените мрежи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР