От ноември насам нов, различен вариант на коронавируса шета из

...
От ноември насам нов, различен вариант на коронавируса шета из
Коментари Харесай

Откривателката на Омикрон каза кога ще страдаме в България

От ноември насам нов, друг вид на ковид шета из света - вариантът Омикрон. Типичните признаци на Омикрон са горещи или студени талази, главоболие, болки в гърба или гърдите, възприятие на отмалялост и безсилие, леко раздразнение в гърлото или кашлица. Вирусът може да стане ендемичен, с по-леки признаци, само че това не значи, че няма да има хора, които да го изкарат тежко.

При състояние, че първите случаи на Омикрон в България са отпреди седмица, ще отнеме 3-4 седмици да достигнете пикови стойности ", сподели в изявление за Българска национална телевизия Анджелик Кутзи - лекарката от Република Южна Африка, която откри разновидността Омикрон.

По думите й, клиничните признаци са доста по-леки, инфектираните с Омикрон пациенти нямат потребност от лекуване с кислороден уред. Ако сте имунизирани, даже да имате хронични болести или сте с наднормено тегло, евентуално ще преминете доста по-леко, в случай че сте инфектирани с Омикрон, добави тя.

Според нея от най-голямо значение за тежестта на вълната у нас ще е това какъв брой души ще попаднат в интензивни отделения, както и каква ще е смъртността. Кутзи счита, че по-големи проблеми в България би могло да има, в случай че са  доста хората над 50-60 години, които не са имунизирани.

Специалистката успокоява, че даже и да има висок % инфектирани не би трябвало да се плашим, а най-хубавата предварителна защита са носенето на маски, имунизирането и обществената отдалеченост. Тя предлага и най-уязвимите хора да стоят надалеч от огромни тълпи от хора.

Откривателката на Омикрон счита, че е доста евентуално вирусът да стане ендемичен, тъй като не е в негов интерес да избие всички. Убедена е също, че различен огромен проблем в актуалната обстановка е суматохата, в това число поради плашещото говорене на политиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР