От НИМХ обявиха жълт код за обилни валежи за събота

...
От НИМХ обявиха жълт код за обилни валежи за събота
Коментари Харесай

Картата на НИМХ показа в следващите 24 часа небето ще се отвори над 7 области в България

От Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха жълт код за значителни превалявания за събота (20 април).

Той ще е в действие за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян

В област Варна количествата ще са: 25-35 mm.

До сутринта в неделя преваляванията в множеството региони за малко ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, дневните ще се покачат с 2-3 градуса.



 



През идващото денонощие над източната половина от страната ще е облачно с превалявания от дъжд. На места преваляванията ще са интензивни и обилни по количество, написа Метео.бг.

Над западната половина облачността ще се раздра и намалее, денем до най-вече слънчево. След обяд от запад още веднъж ще се усили и тук-там основно в планинските региони там ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е сдържан. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. В София минималната ще е към 2°, оптималната - към 14°.

Над планините облачността ще е забележителна. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1700 m - от сняг; основно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 4°, на 2000 m - към 0°.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, тук-там със обилни количества. Ще духа сдържан североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2-3 бала.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР