От Национално обединение на десницата категорично се обявяваме срещу изграждането

...
От Национално обединение на десницата категорично се обявяваме срещу изграждането
Коментари Харесай

Цветанов: Да спрем изграждането на логистична и складова база за каменни фракции |

От Национално обединяване на десницата изрично се разгласяваме против построяването на логистична и складова база за каменни фракции, завод за произвеждане на каменна вата, енергоизточник за потребностите на производството, в които ще се изгарят стотици тонове боклуци дневно в село Върбовка, община Павликени, област Велико Търново. Община Павликени е екологично чист регион, с главен занаят - земеделие, отглеждане на животни, лозарство, зарзаватчийство и не е място за депозиране и изгаряне на тонове боклуци.

Считаме, че построяването му е в очевидно противоречие с обезпечените във висшия закон за правата на жителите за живот в чиста и здравословна околна среда, както и нарушаване на нормите контролирани в Закона за подземните благосъстояния и Закона за концесиите, защото:

• Изграждането и активността, която ще прави (изгаряне на отпадъци), ще докара до здравословни проблеми измежду жителите на община Павликени, посредством обособяване на димни газове - диоксини, фурани, серни оксиди и други

След инспекция на концесията в Националния концесионен указател, с партиден № D-000650 за даване на концесия за рандеман на подземни благосъстояния по член 2, алинея 1, т. 2 от Закона за подземните благосъстояния, от находище „ Върбовка “ се откри, че по партидата на концесията няма оповестена законово изискуема информация за осъществяване на концесионен контракт.

От това пораждат три значими въпроса: Изпълнява ли се концесията качествено и съгласно плануваните в контракта разпореждания?  Защитен ли е в оптималната степен ползата на българската страна и население? Допустимо ли е реализирането на капиталовото предложение, съгласно контрактуваното с контракта за концесия? 

От Национално обединяване на десницата, считаме гореизложените причини за задоволителни и считаме за належащо прекъсването на капиталовото желание в изгода и отбрана на живота и здравето на популацията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР