От Националния исторически музей съобщиха, че музеят е затворен за

...
От Националния исторически музей съобщиха, че музеят е затворен за
Коментари Харесай

Масирана атака: Сплашиха с бомби столични молове и музеи

От Националния исторически музей оповестиха, че музеят е затворен за гости. След като е получен сигналът за взривно устройство, посетителите и личният състав са евакуирани, осведоми Българска телеграфна агенция.

Преди дни Министерство на вътрешните работи ревизира подправени сигнали за бомби в търговски център в София, Съдебната палата в столицата и Софийския университет " Св. Климент Охридски ". На 28 март към 8 часа на електронната поща на Софийския университет бе получен застрашителен имейл за сложено взривно устройство. На място незабавно бяха изпратени служители на реда.

 

Около 9 часа bTV получи информация и за сигнал в Съдебната палата. Имейлът там е изпратен преди този в университета, само че чиновниците са го видели по-късно. Затова и сигналът на телефон 112 е подаден към 9 часа.

 

Съдебната палата също бе проверена и взривно устройство не бе намерено.

 

По-късно същия ден стана ясно, че сигналите са изпратени от три разнообразни имейла, само че с един IP адрес, който е локализиран в страна отвън Европейски Съюз. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи, които са подхванали незабавни дейности дружно с ДАНС по определяне на истинността на постъпилите злоумишлени сигнали.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР