От началото на тази седмица БДЖ въведе експериментално електронно издаване

...
От началото на тази седмица БДЖ въведе експериментално електронно издаване
Коментари Харесай

БДЖ въведе експериментално електронни билети по две линии

От началото на тази седмица БДЖ вкара пробно електронно издаване на билети във трен от транспортния личен състав посредством PDA устройства.
В момента услугата се прави пробно с функционалност само по направленията София – Враца – Видин и София – Враца – Лом.
 
По време на тестовия интервал ще бъдат отстранени всички нередности, свързани с мобилната връзка и други зародили неточности по време на работата на устройствата.
 
 Пътник в жп гара Пътник в жп гара Източник: Zonanews
След усъвършенстване на неточностите поетапно ще бъде повишен броя на влаковете и маршрутите, по които ще се предлага тази услуга с повече функционалности и опция за предложение на повече търговски предложения. Така клиентите на БДЖ ще могат да се доставят с билети за трен за пътешестване и с прехвърляне във възелни гари в цялата страна.
 
Електронното издаване на билети във влака посредством PDA устройства доста улеснява процеса за транспортния личен състав, защото билетът се отпечатва автоматизирано единствено с натискането на няколко бутона от менюто на устройството и към този момент не е належащо да бъдат попълвани бланки на ръка, което лишава повече време и е обвързвано с редица неудобства в работата на чиновниците.
 
PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, което автоматизирано усъвършенства отчетността посредством даване на данни в действително време непосредствено в системата за осъществените продажби.
 
Чрез устройствата продажбите се правят според Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 година за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства.
 
Въвеждането на електронно издаване на билети във трен посредством PDA устройства е част от ограниченията за възстановяване и надграждане на функционалностите на билетоиздаващата система и разширение на интегрираната автоматизирана система, което ще улесни клиентите при закупуване на билети посредством обезпечаване на повече благоприятни условия и ще усъвършенства отчетността в сдружението.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР