От началото на тази година до момента в НАП Варна

...
От началото на тази година до момента в НАП Варна
Коментари Харесай

133 000 жители на Варна и областта вече притежават ПИК за НАП

От началото на тази година досега в Национална агенция за приходите Варна са издадени съвсем 4 000 лични кода, с които общата численост на всички генерирани ПИК досега доближава близо 133 000.

От офиса на приходната организация в черноморската столица припомнят, че пропуснат личен код може да бъде възобновен с едно позвъняване на осведомителния телефон на Национална агенция за приходите: 0700 18 700 или 02/98596801 за живеещите отвън България. Избира се меню 6 – „ Информация с ПИК “ и подменю 3 – „ Забравен ПИК “. Необходимо изискване е клиентът да има достъп и да употребява все още електронния си адрес, който е декларирал при издаването на персоналния си код. След свързване с съветник от Информационния център и след надеждна идентификация, лицето ще получи краткотраен ПИК, с който ще може да влезе в, да вкара новия код и да го удостовери. На имейл адреса си клиентът ще получи линк за активиране на прелюдия код, след което ще може да употребява над 60 типа електрони услуги, предоставяни от администрацията.

Когато липсва достъп до посочения електронен адрес при в началото издаване на ПИК, би трябвало да се попълни и подаде в офис на приходната организация. Издаването лишава единствено няколко минути, като от съображения за сигурност кодът се дава персонално на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик. Причината е, че всички дейности, осъществени с ПИК, в това число подаване на годишни данъчни заявления, се смятат за саморъчно подписани от лицето.

Към днешна дата към 133 000 поданици на Варненска област имат и употребяват личен идентификационен код на Национална агенция за приходите, а ползата на жителите нараства с напредването на данъчната акция за обявление на приходите на физически лица, както и по отношение на опцията за обявление посредством оповестената към този момент авансово попълнена от Национална агенция за приходите подоходна декларация.

Лицата, които разполагат с личен код, могат през да ревизират дали имат обществени отговорности, подлежащи на наложително осъществяване и да ги погасят посредством (е-услугата за заплащане с карти), с цел да употребяват разнообразни и отстъпка за ранно онлайн обявление и заплащане до 1 април 2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР