От началото на Световното първенство естонските граничари са пресекли четири

...
От началото на Световното първенство естонските граничари са пресекли четири
Коментари Харесай

Заловиха нигерийци - искали да влязат в ЕС като футболни фенове

От началото на Световното състезание естонските граничари са пресекли четири опита на нигерийски жители да попаднат на територията на Европейския съюз, идвайки от Русия. Случаите са открити в региона на градчето Мереемяе, в региона на историческия град Печора.

“И четиримата африканци са се пробвали да влязат в Естония с фенски паспорти, които се раздават на гостуващи последователи на Мондиал 2018”, заяви началникът на граничната полиция Андреас Клиймант.

Полицаят е представен от вестник " Постимеъс ", който изяснява и детайлностите. Трима нигерийци пробвали да влязат в Естония по автомобилното шосе, а един е избрал жп-линията. След като са били прегледани случаите, на един от хората е обещано леговище в страната, а другите трима са върнати в Русия.

Също по този начин е открито, че въпросните четирима нигерийци не са посетили нито един мач на Световното състезание в Русия.

Nigeria fans, here, getting warmed up for their #WorldCup meeting with Iceland later today! #NIG pic.twitter.com/NHXD2AS4wU
— Goal (@goal) June 22, 2018
" Полицейският участник и граничните управляващи считат, че пристигнали в Русия жители на други страни, които са с удостоверения на почитатели, би трябвало да бъдат подлагани на по-сериозен надзор. Ясно е, че въпросните лица са имали единствена цел - да влязат на територията на Европейски Съюз. Добре би било да се обменя повече информация с граничните чиновници на страните от Шенген”, се споделя в изказване на естонската страна.

Въпросните паспорти за почитатели на Мондиала се раздават на всички чужденци, с цел да не им се постанова да си вадят визи. На тях написа имената и номерата на персоналните им карти. Мондиал 2018 2 кръг, петък 22 юни  Нигерия 18:00предстои  Исландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР