От началото на следващата седмица се очаква 70 процента от

...
От началото на следващата седмица се очаква 70 процента от
Коментари Харесай

70% от държавните служители в Гърция ще се върнат на работа от 11.05.

От началото на идната седмица се чака 70 % от държавните чиновници в Гърция да са на работните си места, съобщи АНА-МПА.

В тази връзка министърът на вътрешните работи Такис Теодорикакис издаде циркуляр за съблюдаване на безвредни условия на труд в изискванията на последователно връщане към естествен темп на работа.

Според наредбите на министерството при нужда в службите могат да се завърнат и до 100 % от работещите при съблюдаване на разстояние сред работните им места от най-малко 1,5 метра, заяви Българска телеграфна агенция.

И през идната седмица ще е в действие плаващото начало на работното време надлежно в 7, 8 и 9 часа сутринта, с цел да се избегне скупчването на доста хора по едно и също време в градския превоз. В случаите, в които чиновниците идват на работа с персонални коли или пешком, се разрешава работното им време да се резервира такова, каквото е било преди началото на пандемията.

Разпоредбите не се отнасят до полицията и въоръжените сили, работещите в образованието и в опазването на здравето, както и в структурите на министерството на миграционната политика. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР