От началото на септември все повече български туристи избират българското

...
От началото на септември все повече български туристи избират българското
Коментари Харесай

Скочиха резервациите в последната минута

От началото на септември от ден на ден български туристи избират българското море за уикенд туризъм. Има скок и в така наречен " резервации в последната минута ".

По всичко проличава, че септември се оказва месец, в който от ден на ден български туристи вършат своите резервации по родното Черноморие, изключително когато приказваме за уикенд туризъм. Причините са няколко - времето е топло, морето е все по този начин привлекателно, а от сектора са подготвили още по-атрактивни цени, съобщи Нова телевизия.

Въпреки пандемията и наближаващия завършек на лятото в част от хотелите по Северното Черноморие усещат нарастване на резервациите от българи за уикендите.

" Нашите посетители избират уикенд туризма и този интервал за резервация. Резервират вид last minute, наблюдават прогнозата за времето и вършат резервации "

споделя Яница Константинова, която е шеф на хотел.

" Избрахме септември поради по-голямото успокоение по нашето Черноморие и поради по-изгодните предложения, несъмнено ", разяснява Галина Божкова.

През септември хотелиерите са планували и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, по този начин и при пакетните услуги. " В момента отстъпките, които предлагаме, са сред 30 и 40% ", споделя Яница Константинова.

В по-малките места за настаняване, като къщите за посетители, също са подготвили отстъпки. Там цените са понижени с към 15%. " Около 30 евро дневно за двойна стая ", споделя Димитър Иванов - шеф на къща за посетители.

Напълниха се и някои от големите курорти като " Слънчев бряг ". Днес да вземем за пример централният плаж на Слънчака беше препълнен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР