От началото на пълномащабната война в Украйна на 24 февруари

...
От началото на пълномащабната война в Украйна на 24 февруари
Коментари Харесай

Ето какво се прави с унищожената военна техника в Украйна

От началото на пълномащабната война в Украйна на 24 февруари 2022 година и двете воюващи страни оповестяват за хиляди унищожени бронирани машини, танкове, самолети и друго военна техника. Правителството на Украйна поръча на Министерството на защитата да стартира почистване на тези остатъци и те към този момент се преглеждат от сапьори и се складират в 80 посоки, написа Investor.

Какво се случва по-късно с тях - всичко зависи в какво положение е, разясняват от ведомството.

През декември 2022 година държавното управление на Украйна разгласява специфични насоки какво да се прави с унищожената военна техника по бойното поле. Те не се отнасят до снарядите, за които има специфичен режим за обработка.

Ако е допустимо да бъде ремонтирана, тя още веднъж се изпраща в багра, в случай че не - се взимат аварийни елементи, или се дават за музейни експонати. В центъра на Киев да вземем за пример има ситуирани унищожени съветски танкове и друга бронирана техника.

Ако възобновяване на военната техника е невероятно или стопански нецелесъобразно, тя се изпраща за преправка за скрап, сочат още рекомендациите на държавното управление от предишния декември.

170 хиляди кв. километра от площа на Украйна е заминирана - от мини или неизбухнали снаряди, като някои от тях са още от 2014 година, когато съветските военни поеха контрола върху част от Донбас. В интервала 2014 - 2020 година има повече от 1000 случая, свързани с избухнали мини в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР