От началото на ноември клиентите на Теленор (Telenor) ще имат

...
От началото на ноември клиентите на Теленор (Telenor) ще имат
Коментари Харесай

Нова услуга на Теленор ще позволява подмяна на телефона всяка година



От началото на ноември клиентите на Теленор (Telenor) ще имат разполагаем услуга, която ще им разрешава да сменят смарт телефона си всяка година при подписване на 24-месечен контракт с погашение мобилно устройство. Тя се споделя Upgrade и за използването ѝ човек би трябвало да заплаща по 7 лева на месец. При приключване на първата година от периода потребителят връща взетото при започване на периода устройство и си избира ново от специфичен лист.

Клиентите могат да изберат дали да закупят новото устройство в брой или с контракт за лизинг, като и двата случая е належащо възобновяване на контракта за мобилни услуги за нов интервал. От компанията споделят, че имат намерение да рециклират връщаните смарт телефони. Затова едно от условията е те да бъдат в положително положение.

Прочетете още: Теленор България отново регистрира растеж на приходите

Потребителите могат да прекратят използването на услугата когато и да е без да дължат неустойки, акцентират още от Теленор. Също по този начин те имат разполагаем избор дали да продължат да употребяват услугата след замяна на устройството.

Новината бе обявена по време на третото издание на медийното събитие Telenor digital day, на компанията оповестяват вести към нея. Един от домакините на събитието бе Оле Бьорн Шулстъд, основният изпълнителен шеф на Теленор България, който разказа работата на телекома другите страни. По думите му от към половин година дейностите на компанията са разграничени на четири клъстера, в които попадат страни, където бизнесът има общи черти: Скандинавски, Централна и Източна Европа (ЦИЕ), Развиваща се юго-източна Азия, както и Развита Азия. Тази тактика е част от развой по “опростяване”, както го назовават вътре в компанията.

На събитието бяха показани резултати от скорошно проучване, извършено в ЦИЕ клъстера, в който попадат България, Унгария, Сърбия и Черна гора. Те бяха оповестени Галина Чулева, основен шеф „ Стратегия и промяна “.

Значително по-високо у нас, по отношение на междинното за клъстера, е потреблението на абонаментни проекти – 86 против 67%. 70 на 100 от интервюираните българи употребяват смарт телефони, при 68% приблизително за ЦИЕ. Средното равнище за Европейски Съюз пък е 82 на 100.

Също по този начин съвсем всеки земляк, разполагащ със смарт телефон, го употребява за достъп интернет през мобилната мрежа – 69% (63% – ЦИЕ). 95 на 100 от тези хора употребяват OTT услуги (т.е. достъп до аудио, видео и други медии през Мрежата).

По отношение на метода за достъп до интернет малко над половината от запитаните показват, че се възползват както от мрежите на операторите, по този начин и от Wi-Fi точки. 9% от българите употребяват единствено Wi-Fi (30% в ЦИЕ). Освен това 39% от запитаните нашенци споделят, че употребяват 4G мрежите (при 24% за ЦИЕ клъстера).

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР